lukasz.s4 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 a co ma być ja stosuje takie samo jak mam w akwarium czyli 1,024 i wszystko ma się dobrze wodę do wylęgu używam tez z podmian z akwarium Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 tylko pamiętaj o ważnej rzeczy ja to robię tak: łyżeczka solowca na 2,5 litra wody po wylęgu skarmiam akwarium a to co zostaje zlewam do wiadra i po 72 godzinach od wylęgu dodaje fito 0,5 litra i tak dodaje fito na tyle by po 2 tygodniach było do 5 litrów a w ciągu 1,5 miesiąca było całe wiadro 10 litrów chyba że planujesz to robić w akwarium 50 litrowym wtedy 2 łyżeczki solowca bez skarmiania i fito tyle by po 2 tygodniach mieć objętość 25 litrów czyli połowy Dzięki czyli dużo planktonu objedzą średni 150ml dziennie Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 wiesz na początku nie objedzą ale ja pierwszą hodowlę miałem jako odpadki i tak jakoś wyszło mi tego 10 litrów a tam mnóstwo artemii teraz też tak robię i da się je dobrze hodować więc nie kombinuje inaczej bo i po co skoro się to dobrze sprawdza Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 wiesz na początku nie objedzą ale ja pierwszą hodowlę miałem jako odpadki i tak jakoś wyszło mi tego 10 litrów a tam mnóstwo artemii teraz też tak robię i da się je dobrze hodować więc nie kombinuje inaczej bo i po co skoro się to dobrze sprawdza Ok posłucham mam nadzieję że coś odchowam bo nic tak nie cieszy jak swoje nawet gdy mało.pozdrawiam Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 ja też teraz zaczynam hodowlę od nowa i też już nie mogę się doczekać dorosłych form Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 ja też teraz zaczynam hodowlę od nowa i też już nie mogę się doczekać dorosłych form No to za 1.5 miecha ryby pojedzą Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 no taką mam nadzieję moje ryby póki co mają jeszcze inne żywe pokarmy które chętnie zjadają, zresztą swoja hodowla planktonu jest dobra bo możemy sobie odpowiednio karmić tak żywy pokarm by był jak najbardziej wartościowy Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 no taką mam nadzieję moje ryby póki co mają jeszcze inne żywe pokarmy które chętnie zjadają, zresztą swoja hodowla planktonu jest dobra bo możemy sobie odpowiednio karmić tak żywy pokarm by był jak najbardziej wartościowy Jaj jadę na mrożonkach i suchym Dlatego NO3-50 ale walcze. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 witam.wrzucajac jajeczka do lapmy(miejsce wylegu) hi hi,wpuscilem kilka zywych doroslych sztuk..na dzien obecny..kilka sztuk juz nosi jajeczka,a mlodziaki swiezo wyklute skacza w wodzie.chyba im dobrze.wpuszczam codziennie troche fito i sie kreci... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 low tech tez zaczynam jak co roku w ogrodzie, podobnie jak lukasz.s4 wiaderko 10 litrow, woda z podmianki, troszke jajek solowca. bez mieszania, bez natleniania. samo sie kreci napedzane sloncem i deszczem. z reaktora nigfy nie odchowalem jednej duzej sztuki, a w wiadrze same sie rozmnazaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2012 dokładnie tak jest nie wiem czemu ale wszystko ładniej rośnie bez jakiś firmowych zestawów i czym prościej tym łatwiej to samo dotyczy widłonogów z napowietrzaniem hodowla pada pozostawiona sama sobie rośnie w potęgę Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2012 a jakiej firmy kupujecie jajeczka do hodowli ?? Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2012 najpopularniejsze to chyba JBL. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2012 ja mam w chwili obecnej tropicala i też ładnie rośną a to są moje tygodniowe osobniki Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 Jak co poniektórzy wiedzą mam dużo fitoplanktonu, chciałbym odlać 2 litry do butelki i zapodać tam jaja artemii do wylęgu. Czy to dobry pomysł? To mój debiut w tej materii. Pozdro Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2012 Najpierw musisz odchować jaja artemii i dopiero po ok 7 dniach wlewasz fito do niej. Jaja po wykluciu mają tzw żółtko którym się żywią i w tym okresie nie pobierają innego pokarmu. Pewnie dlatego Artemia zaraz po wylęgu jest najbardziej wartościowym pokarmem. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer Zgłoś Napisano 2 Września 2012 (edytowane) nie wiem czy ktoś juz tego nie pokazywał, ale znalazłem w sieci taki trik a tu opis http://www.oceannutrition.eu/en/products.aspx?Product=sep-art-artemia-cysts Edytowane 2 Września 2012 przez kaer (wyświetl historię edycji) Cytuj start 04.02.2014 120x60x60=432l sump 84l PS metis 2x150w whiteskim200 1xJebaoo 40wp DC6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 2 Września 2012 Używałem tej sep artemi od ON. Działa! Jakoś namagnesowali osłonki. Dzięki temu zostają one na magnesie a czyste naupliusy do karmienia. Wykluwalność większa niż z produktu Sery. Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach