bober6662 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Mam trace'y i na opakowaniach jest podane 25ml na 5l kanister. W instrukcji FM na stronie jest to samo. Wysłane z Tapatalka No tak ale to wartości podane po rozrobieniu Balling w stezonej postaci,a ja np mam w standardowych wartosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adianosss Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2016 Jak się mają firmowe prochy do ballinga do aptecznych czystych 100% bo takie można zakupić za połowę cenyhttp://sklep.stanlab.eu/produkt/wodoroweglan-sodu-czda5kg/ .Czy ktoś stosuje takie bo nie mogę znaleźć info.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2016 Jak się mają firmowe prochy do ballinga do aptecznych czystych 100% bo takie można zakupić za połowę cenyhttp://sklep.stanlab.eu/produkt/wodoroweglan-sodu-czda5kg/ .Czy ktoś stosuje takie bo nie mogę znaleźć info.Pozdrawiam mi sie teraz też nie chce szukać ale pisane o tym było wiele razy. StanLab jest sporo tańszy od "firmowych" a jest to niby to samo bo jest czda. Firmowe natomiast już sobie nie są równe, bo nie które są jednak w jakimś stopniu "brudne" Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 3 Lutego 2017 Czy te proporcje podane przez @rafik73 są w końcu OK? Trace 1 i 2 po 1,84ml. na 2l. Trace 3 to 8,4ml.na 2l. Bo potem @Kroczek pisze coś o matematyce i temat nie został pociagnięty dalej. Ktoś może potwierdzić takie dawkowanie Ultra Trace przy zwykłym Ballingu? Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 3 Lutego 2017 tam do złej osoby odniosłem swoją odpowiedź - sorry Rafał. Tak te podane wartości są właściwe jeśli rozrabiasz proszki wg. klasycznego Ballinga Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach