Skocz do zawartości
baz

OT lekkie w.....e ech

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem dziś dostawę towaru trochę żywego i wszystko d...a

PKP wali se wiadomo co i gdzie, sprawdzam połączenie do mojego miasta bez pośrednie jest no to git potem się okazuje że jeździ do mnie tylko w sezonie, no to sklep sugeruje puścić DHL i tu jaja nie wiem czy obsługa sklepu czy kurier przekręcił nr mieszkania ( w moim przypadku jest to duża różnica gdyż oznacza mieszkanie w innym bloku)kurier

niby był tam no ale tam nikt tego nie zamawiał więc wraca na bazę (oczywiście miał do mnie na liście nr telefonu na mobile ,ale co tam..) więc około 14ej dzwonie do DHL gdzie jest moja paczka ,paniusia mówi że zaraz idzie do domku i ją to też...(tu się dowiaduje że żywego się nie wozi kurierem może i tak ale mnie nikt o tym fakcie poinformował ze strony sklepu ale co tam )no więc po chwili pertraktacji pani poczeka 5min na mnie no to w samochód 150km/h pomieśćcie 4min43sec jestem w bazie DHL (jako że to dzielnica obok) odbieram paczkę pani mi tu uświadamia że kurier faktycznie nie mógł pomylić nr mieszkania i to na pewno przez to paczki nie dostałem (jak było tego się nie do wiem)i tu sru koszty dodatkowej wysyłki 51zł dodam że sklep ze mnie ściągnął 35zł za wysyłkę więc już w k... jestem mocno ale co tam ,po podpisaniu listu zaglądam sobie do paczki a tam mrozik panuje niby karton z cienkim styropianem miał zapobiec przemarznięciu zwierzaków i trochę podobnej waty albo cholera wie co to było No więc szybciutko do domu otwieram sobie paczuszkę a tam ślimaki turbo w lodzie:( kreweteczki mrożone i strzykwa która chyba cudem przeżyła chociaż tego jeszcze nie wiem zobaczymy po kilku dniach.

No i tak utopiłem jakieś 400zł w błoto (no może po za strzykwą ale to się zobaczy) niech to szlak trafi a mogłem kupić to wszystko u znajomego który trochę drożej to miał ale pewnie by żyło

Rada nie kupować w mróz i żadnym DHL mam same z nimi nie przyjemności wcześniej (chyba ścierwisko się nazywało

przywieźli mi rozwalone akwa jeden z kurierów sobie nim rzuciłLale dało się naprawić wiec git, jako że prowadzę firmę IT to parę monitorów i obudów komputerowych tez straciłem przewozami tej firmy ale to na firmę więc jakoś się to załatwiło ,nie wiem jak w innych miastach ale tu są straszni)

Dobra musiałem to napisać i się wyżalić może mi przejdzie a teraz idę się napić:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro.

Ja zwierzaki bede kupowal w sklepie (off-line). Jak tylko mi dojrzeje akwa . Zaplace 20-30zł drozej na rybce , ale bede mial o wiele wiekszą pewność ze rybka przezyje.

Poza tym moge sobie ją wcześniej pooglądać 1-2 tyg. przed kupnem, czy wszystko z nią OK .

Pozdrawiam

Maciek.

PS. Oby przynajmniej strzykwa przezyła !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi zywa skale odebrala sasiadka, i powiedziala mi o tym dopiero na nastepny dzien...

na moje szczescie skala to co innego

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

ja wczoraj dostałem moj towar za 650zeta konduktorską pkp

z gdyni nic do swinoujscia bezposrednio nie jedzie i trzeba by łączony wiec jak pomyslalem ze na pkp rybkami porzucaja sobie troche i pewnie znajac pkp to zaginie, to zrezygnowalem i musialem sie kopnac po to na stacje pkp w szczecinie (100km) ale szczesliwie wsio dojechało - o dziwo bo było w... kartoniku bez steropianu. Całe szczęście mieli ciepło w przedziale i zwierze wesoło juz pomykają od wczoraj po akwa

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak powiem wam ze najlepiej kupowac to co sie widzi bo nie ma niespodzianek - wiesz co bierzesz

no ale nie zawsze jest taka mozliwość

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz mnie PKP strasznie zdrzezniło na stronie PKP jest bezpośrednie połączenie z moim miastem tylko nie piszą że w

Sezonie

Co do sklepu to nie powiem który to bo być może jest ok. tylko ja mam nie fart

Moja paczka miała styropian ale to za mało jak na dłuższą drogę(np DHLem) jak bym wiedział to kupił bym im termos taki od herbaty i by pewnie było ok

teraz wiem że nic w zimie nie należy kupować bo to ryzyko

trzeba czekać do wiosny ponoć to w przyszłym miesiącu

dobra idę po bro.. znaczy lekarstwo do sklepu bo jakoś to trzeba odstresować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,,Co do sklepu to nie powiem który to bo być może jest ok. tylko ja mam nie fart,, ten sklep który ci wysłał żywe zwierzaki moim zdaniem ma fart . jaki ok sklep wysyła zwierzaki Dehaelem zimą?. zastanów się.

Moje akwarium http://nano-reef.pl/...-blekitna-rafa/

i FILMIK mojego baniaka

1 zlot Nano-Reef w Egipcie http://nano-reef.pl/...zdziernik-2007/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłanie zwierząt obojętnie jakim kurierem zimą to nieodpowiedzialność i głupota... Przede wszytskim szkoda zwierząt, żeby nie mówić juz o odczuciach klienta co do straconych $. Zasada jest prosta - jeśli na dworze temparatura w nocy spada poniżej 10 nic się nie wysyła kurierem(żywego).

Co do zakupów on-line - nie uważam tego wcale za gorsze wyjście z dwojga złego(mieć albo nie mieć) - jeśli masz zaufanie do sprzedawcy i jeśli zwierzęta sa po kwarantannie to zakup może być w 99% bezpieczny.

Po drugie - powinieneś zażądać zwrotu gotówki - podobnie jak w przypadku gdy padnie świeżo zakupione zwierze.

Pozdrawiam

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@baz......melduj obywatelu co to za sklep....:)....bo szwagra na Ciebie nasle.ahahahahaha...:D..

sklep moze i jest ok...ale lepiej przestrzec ludzi ze taka firma ma wlasnie takie pomysly typu wysylanie zywego kurierem w zimie..przeciez oni nocami jezdza..a ogrzewania na pakach przeciez nie maja.......jak sam zauwazyles 400 zeta w plecy...

@smk...a z gdyni ktoz to w samym kartonie Ci poslal stwory??...firma moze ze skweru kosciuszki???

pozdr

3miasto pozdrawia :))) Zdrowie żon naszych oraz kochanek i żeby się nigdy nie spotkały.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.