dochier Zgłoś Napisano 13 Lutego 2005 interesuje mnie ta ryba, a sam nigdy nie mialem mozliwosci jej hodowli wiec pytam Kolegow ktorzy ja trzymali jak sie ma ksiazkowy opis do akwariowych realiow:p??? Cytuj akwarystyka-magiczny azyl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartY Zgłoś Napisano 13 Lutego 2005 Pomyliłeś fora? to jest forum nano – wiele akwariów forumowiczów jest wielkości tej ryby ale może ktoś ma takie doświadczenia kto wie Pozdrawiam Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markL Zgłoś Napisano 14 Lutego 2005 rybka podgryzajaca lps-y, niektóre miękkie (ksenia), tridacny itd. nie do rafek. ma dwa różnorodne ubarwienia (młodzieżowe i dorosłe) - każde inne i piękne. niestety, dorosłe osobniki rzadko kiedy mają piękne ubarwienie w akwariach. na ogół są blade i słabowybarwione. karmić wszystkim (spirulina, krewetki itd) Cytuj if you're going through the hell... keep going Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dochier Zgłoś Napisano 14 Lutego 2005 dzieki bardzo za info choc to jest podstawą. Chodzilo mi o jakies spostrzezenia itd. ale trudno, jezeli nikt jej nie posiada to mam pecha. Jak zakupie sam za jakis czas napisze:D Cytuj akwarystyka-magiczny azyl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2000 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2005 Mam dokładnie ten sam problem, tzn, bardzo podoba mi się ta rybka i już nawet sobię ją zarezerwowałem więc za jakiś tydzień będę wiedział coś więcej. Z tego co doczytałem się na reefcentral (sporo postów nt. ww rybki) to wcale nie jest powiedziane że będze podgryzała cokolwiek, zależy to od tego w jakim środowisku się wychowała i czy mamy młodego osobnika (podobno takie łatwiej przystosować do pobierania podawanego pokarmu). Natomiast byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi nt. tej rybki. Cytuj 120/60/60 - 430l, 2x400W 20KK BLV, Wavebox + 6100 + 6060 + 6045 + 6025 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swirlej2 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2005 natury nie oszukasz , bedzie podgrazyla , bedzie Cytuj WOLNOSC SLOWA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2000 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2005 Juz niedlugo sprawdze na wlasnym baniaku, ale mysle ze jak bedze dobrze i czesto odzywiana to nie bedzie podgryzala. Cytuj 120/60/60 - 430l, 2x400W 20KK BLV, Wavebox + 6100 + 6060 + 6045 + 6025 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 Ryba trudna w utrzymaniu wymaga doskonalej wody duzego akwarium moim zdaniem ok 1000l jeden osobnik sam posiadam musialem poprzestawiac skale dla niego. musi miec wiele kryjowek zakamarkow grot itp. Co do podgryzania to ogólnie bzdury pisza i nie słuchaj ich wszystko zalezy czy bedziesz dbal o0 jej pokarm ps. i najwazniejsze to trzeba raz w mc kupic jej gabke gdyz lubi je zjadac oby nie niebieska! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swirlej2 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 sps`ow napewno nie poobgryza ,a xeni to sie tylko wior z (_._) sypie pozdr... Cytuj WOLNOSC SLOWA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dochier Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 dobrze powiedziane, miekkasy na bank sobie skubnie jak nie na codzien to czasem napewno...a sps'y...twarde galezie. Sam sprobuje go utrzymac z montipora,a z czasem moze jakas acropora. Kur...to wszystko wina Swirleja wszczepil we mnie inne tredy:yes:blush:D:D:D....... Cytuj akwarystyka-magiczny azyl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRZEMO Zgłoś Napisano 19 Lutego 2005 mój zjadał kryla,artemię,korali nie podgryzał.ale to juz przeszłość,niestety-pewnie od tej diety??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swirlej2 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2005 hehe dochier , musisz przyznac ze przepieknie wygladaja te ryby wkomponowane w rafe z koralami twardymi pozdr.. Cytuj WOLNOSC SLOWA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek wo Zgłoś Napisano 19 Lutego 2005 jego pysk? zaopiekuje się na początek miękkimi ,i to mi już wystarczyło by zmienił pływalnie a ładne karpisko było. Cytuj Moje akwarium http://nano-reef.pl/...-blekitna-rafa/ i FILMIK mojego baniaka 1 zlot Nano-Reef w Egipcie http://nano-reef.pl/...zdziernik-2007/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrgpz Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 Jak sie sprawuje ta rybka u was bo planuje mlodego pobrac do swojej wanny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egon24 Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 Jak wyżej koledzy piszą , miękkie , zoa , rurowki , niektóre Lps są w jego menu wiec miej ta świadomość . Ryba wygląd rewelacja . Cytuj http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) Mój ukochany pupil. Zasmakował w sinularii. LPSów, SPSów nie rusza. Nawet jak by mi zeżarł wszystkie LPSy to i tak by nie dostał eksmisji. Obojętnie ile by nie zeżarł to i tak ciągle głodny. Codziennie dostaje sporą ilość alg i je z ręki. Mam dwa metry długi baniak więc nawet może się rozpędzić więc mam nadzieję, że go zbytnio nie męczy te 500l. Ryba ma jakieś 15 cm. Edytowane 21 Maja 2015 przez remkowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iwonauk Zgłoś Napisano 24 Września 2016 Witam Serdecznie Wszystkich Z rybami jak z ludźmi - zależy od charakreru. Ja mam dwie z tego gatunku tylko inne kolory. Jedna nie zjadała żadnego korala a druga, nowa, mniejsza obskubała mi w jedna noc tak ze nie mogłam uwiezyc ze jej nie rozerwało z przejedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2017 Dnia 21.05.2015 o 16:11, remkowski napisał: Mój ukochany pupil. Zasmakował w sinularii. LPSów, SPSów nie rusza. Nawet jak by mi zeżarł wszystkie LPSy to i tak by nie dostał eksmisji. Obojętnie ile by nie zeżarł to i tak ciągle głodny. Codziennie dostaje sporą ilość alg i je z ręki. Mam dwa metry długi baniak więc nawet może się rozpędzić więc mam nadzieję, że go zbytnio nie męczy te 500l. Ryba ma jakieś 15 cm. Witam. Własnie przechodzę zachwyt nad ta ryba i zamierzam sobie taką zarybić mój zbiornik . Też mam 200 cm długi tylko 60 wysoki więc jak u Ciebie żyje to może i u mnie by sobie mąciła wodę Czytając te wpisy wnioskuję iż to loteria z tym podgryzaniem . Ale ciekawi mnie jak tam dalej u Ciebie ta ryba się zachowuje i czy żyje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach