Skocz do zawartości
Efendi

Programator czasowy

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zakupiłem (listopad 2008) 3 sztuki programatora:

http://www.allegro.pl/item593213028_programator_cyfrowy_czasowy_z_potrzymaniem_r2a.html

Ponieważ musiałem dokonać małej rewolucji w mojej szafce, urządzenia ustawiłem na zewnątrz i tu zaczęły dziać się cuda:

włączając jeden (a mam podzielone na 3 belki oświetleniowe) włączają się wszystkie dodam że dwa są na jednym przedłużaczu a jeden na innym...nie ma możliwości że kabel od T5 się mostkował bo jak wyciągnę wtyczkę (obojętnie jaką) belka się wyłącza:banghead...czy może ktoś wie jak ten problem rozwiązać???

145x70x65H, sump 200L, BK 250, RRR 25kg, 2xVortech MP40, ATI 10x54W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak włączasz wtyczki osobno bez programatorów to wszystko jest ok.??

900 l w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie wszytko jest ok....

145x70x65H, sump 200L, BK 250, RRR 25kg, 2xVortech MP40, ATI 10x54W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Miałem kiedyś ten sam kłpot (jeśli dobrze rozumiem Twojego posta) i doszedłem do tego ze początkowo za przyczynę uznałem silne pole magnetyczne ze stateczników (były to tradycyjne stateczniki pod T8 bo takich wtedy używałem) które w momencie zapłonu świetlówki zakłucało pracę owego zegara ster. - więc umieściłem te zegary poza szafką i przez dzień moze dwa było ok. ale potem co jakiś czas działy się podobne rzeczy - stwierdziłem ze te zegary muszą być bardzo czułe być może i na pole magnetyczne i na zmiany w napięciu zasilającym.

Skończyło się na tym że wywaliłem je i kupiłem za 17 zeta zwykłe mechaniczne zegary - służą bezawaryjnie już kilka lat.

Wiem że kolego masz T5 a ja te kłopoty miałem pod T8 ale moze stateczniki od T5 też tworzą silne pole magnetyczne - choć mam wrażenie ze nie aż tak silne jak tradycyjne stateczniki.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.