Skocz do zawartości
adrian28

świetlówki t5 AM aktyniczna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie i Panie mam pytanie dotyczace tych świetlówek a mianowicie chodzi mi o to,że po wyłączeniu oświetlenia a dokładniej lampy (AM OL 2*150+2*54 T5) na końcówkach tych świetlówek zauważyłem jak by takie lekkie żażenie ,jak by sie lekko świeciły i zastanawiam się czym jest to spowodowane i czy ktoś z szanownego grona miał taki przypadek,dodam jeszcze że świetlówki są nowe kilka razy odpalane i pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło.

Za odpowiedź dziękuje i pozdrawiam.Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to normalne

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzięki bo już myślałem ze jest coś nie tak:strutin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwróć wtyczkę w gniazdku do góry nogami , jeśli możesz , powinno pomóc:)

90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam to samo i uznałem że coś jest nie tak i leży nowa już pare miesięcy , zaraz sprawdzę czy daje coś zmiana wtyczek .

P.S. mam zamienić stronami czy oprawkę odwrócić

..............................................2651-obraz%20055%20%5B1600x1200%5D.jpg..............................................

FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną :) 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu gaz musi sie rownomiernie rozpalic, poswiec kilkanascie minut i obserwuj, powinno sie wszystko wyrownac.

100x50x50. 250 litrow,sump 128 l. 150W HQI + 78W T5 actinic blue. odpieniacz AM Turboflotor 1000 BLUE, cyrkulacja 10000 l/h + obieg. skała (40kg) w wodzie od 21 marca 2009

KUPIE SZCZEPKI SPSOW - WARSZAWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.