Skocz do zawartości
smk

Cicha pompa do 1200L/h

Rekomendowane odpowiedzi

Na dniach przybędzie domnie paczka z USA między innymi ze SCWDem i potrzebuje do niego dokupić jak najbardziej cichą i najlepiej małą pompkę z wlotem i wylotem na który można założyć rurę.

Po ostatniej tragedii z anemonem nie chce mieć żadnych odkrytych pompek w akwa i widzę to tak że pompka będzie podłączona do surface skimmera który będzie ciągnął wodę z powierzchni i dostarczał do wlotu pompki a wylot pompki bedzie podłączony wężem wyprowadzonym na zewnątrz akwa do SCWDa.

Obecnie mam pompkę project sigma2 650L/h i to wydaje się akurat dla moich korali i rybek więc zakładając że SCWD zabiera ok 30-40% mocy pompki to podłączając pompkę ok 1200L/h powinno być ok i to z górką.

Co możecie polecić z cichych pompek? Maxijet1200? Aquabee? czy może coś zupełnie innego?

dzięki za pomoc

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.Ja mam NEW JETA i jest naprawde ciche i mała,na razie śmiga 6 miesięcy bez awari.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romek w jakim sklepie robiles zakupy w USA?

Cicha pompa 1200l/h i dosc silna to np. Eheim 1250 ale cena moze zabic. Zaloz moze MJ1200.

AquaBee 1200l niestety nie ma. Jest AquaBee 1000l ale ona podnosi wode tylko na 1.3m. Czyli jak podepniesz ja do SCWD to wydajnosc strasznie spadnie.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marx

Oczywiście że znam ;) ale thx

Arcadio

Remik - ale Romek też ładnie ;)

Też mi się wydawało że maxijet 1200 będzie najlepiej ale myślałem że coś w podobnej cenie innego jest.

Kupowałem w www.premiumaquatics.com za SCWDa 28.99$ + 5.99$ x2 za 2szt ładnych końcówek wylotowych do SCWDa no i + przesyłka

W sumie za

SCWD + rurki

2x powercompact 13W 50/50

1x powercompact 65W 50/50 (10000K/actynic03)

refractometr z ATC

+ jakieś tam pierdoły (np. vegie clips)

przesyłka do polski 5-7dni

= 203$ (zobaczymy jeszcze co powiedza celnicy)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Możesz zdradzić w jaki sposób zapłaciłeś za towar.

Kartą??

Akwa 140x70x60 OW, SUMP 100x50x40 LR 60kg, obieg NewJet 4500, 2xTunze 6105+2x6095,odpieniacz DIY alaBK200 z Tunze 9420.040, 10x54W w T5, Profilux II, pompy dozujące GHL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy

Tak zapłaciłem kata VISA - oczywiscie musi byc kredytowa nie elektroniczna (czyli nie visa electron)

grzesiek wo

a jakiej mocy MJ masz? ZASTawiam sie czy MJ100 jes głośniejsza odMJ1100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.