Skocz do zawartości
Przemek

[S] Lampa LED + 4x24W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Okazyjnie sprzedam lampę LED (odpowiednik 150W hqi 10.000K) oraz 4x24W aktynika. Moduł LED to 28x1W Power LED - 4300lm.

Lampa to oryginalna BLAU 250W + 4x54W. Jeśli ktoś sobie życzy to dorzucę zapłonnik i oprawki pod hqi.

Lampa nie mieści mi się nad akwarium domowym - które zresztą nie wiem czy finalnie będe miał czas założyć... :clowning

Całość kosztowało mnie(koszt zakupu LED i lampa) prawie 3000zł - cena jest więc bardzo dobra.

Lampa jako HQI wisiała u nas 8 miesięcy nad akwarium - potem trafiła do mnie pod nóż :)

Oczywiście jest kompletna - ma zasilanie modułu LED i świetlówek.

Acha - do lampy dodaję także żarnik HQI 250W

Cena 1200zł

pozdrawiam

Przemek

ledlamp24w.jpg

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa cena - 1000zł

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są wymiary tej lampy? Rozumiem, że sumarycznie jest tam w tej chwili 28W LED i 4x24 T5 aktyniczne?

miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Tak, oświetlenie LED to odpowiednik białego - hqi 150W. Oświetlenie świeci tak(moduł LED):

http://www.youtube.com/watch?v=nAMO4WYw3j4

Świetlówki 4x24W - to aktynika(Blue plus i ReefBlue)

Długość lampy to 65cm.

pozdrawiam

Przemek Cybulski

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy taka lampa nadaje się do oświetlenia 90x55x50(h) czy będą niedoświetlone boki? Czy tego światła jest odpowiednia ilość (gubię się już w tych przeliczeniach)?

miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

efekt będzie podobny jakbyś akwarium 90cm oświetlał jednym żarnikiem hqi - boki będą niedoświetlone światłem białym bardziej niż środek, pamiętaj że lampa ma 65cm dlugości. Jeśli skała będzie ułożona centralnie - to nie będzie źle.

Jednak dużo zależy od samej wizji akwarium.

W naszym display nad akwarium 160cm wiszą 120cm świetlówki - jednak tylko 20cm z każdej strony jest jakby "niedoświetlone" - czego właściwie nie widać.

U ciebie od krawędzi "żarnika" do boku akwarium będzie ok. 30-35cm - musisz to wziąść pod uwagę.

pozdr

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A JAKA MA SZEROKOSC TA LAMPA

Panelowe 148 l. (82/47/47 - 15cm panel boczny). Miniflotor AM, Tunze 6025 w obieg, Koralia 4 cyrkulacja. 6x 24W T5 ATI w obudowie DIY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.