Skocz do zawartości
Gość AnT

Naprawione :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AnT

Witam

Siostra zamówiła mi :

http://cgi.ebay.com.my/BOYU-Aquarium-Wave-Maker-x-4-Form-Power-Control-WM-3_W0QQitemZ160336274871QQcmdZViewItemQQptZUK_Pet_Supplies_Fish?hash=item2554c965b7

Czekałem z niecierpliwoscia na pompy do zbiornika i przyszły dziś :):cursin

I co sie okazuje tylko podpiłem i tyle sie okazało że na 90% transformator do wymiany:banghead ale nic pewnego dopiero sie okaże jak znajomy posprawdza i czy wogóle odpali a tak sie człowiek cieszył.

A najlepsze ze kupiła mi siostra w prezencie tak ze nie kosztowały mnie ani złotówki a tu ..... i tak dalej :cursin

Czeba mniec pecha.

Ale jak opalą to bedzie sopko mam taką nadzie.

A wogóle ktos takie posiada ???

Pozdrawiam Daniel M.

Juz działają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) @bigwalker ano czeba... Czeba :)

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#221565 AnT :

Ale jak opalą to bedzie sopko mam taką nadzie.

ano spok nadzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odeslac im to! Niech kolega przy tym nawet nie grzebie

Przeciez to sklep ktory sprzedaje na e-bay jak wiele innych sklepow gwarancja obawiazuje na wszystkie nowe produkty. To tak jakby na Amazon-nie nie mozna bylo odsylac.

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ....

Posiadam takie cudo,też WM-3...i leży w pudełku na półce,zapłaciłem za nie kiedyś koło 400 stówek...

Problem zasadniczy z tym ustrojstwem to...pompy i ich rozwiązanie konstrukcyjne,a mianowicie:

-pobór wody na "śmigło/śrubę" jest w przedniej,czołowej części pompy,więc co wyrzuci to zaraz wciąga..

-cewka jest zamocowana,wklejona również w przedniej części pompy,przez co wykonanie otworów, aby jednak tą wodę zaciągała bardziej od tyłu jest praktycznie niewykonalne....

-strumień wody "wyrzucany" przez pompę jest bardzo szeroki i krótki(gdzieś na starym kompie mam filmik z działania tych pomp)

-konstrukcja wirnika(śmigła/śruby/łopatek)pozostawia wiele do życzenia...już nawet miałem wklejać śruby zakupione gdzieś w modelarskim sklepie,albo zakupić wirniki z śrubą od tunze i pokombinować...ale to wszystko podraża koszty więc leżą...

Może parę fotek tej nie do końca przemyślanej konstrukcji:

2390-p1210366.jpg

2390-p1210367.jpg

2390-p1210368.jpg

2390-p1210369.jpg

2390-p1210370.jpg

2390-p1210371.jpg

2390-p1210372.jpg

2390-p1210373.jpg

Ja swoje wsadziłem do baniaka o długości 150 cm i się rozczarowałem...wcześniej tunze 6025 i 6045 kręciło mi wodą w baniaku...

Miałem nadzieję, że uzyskam jakiś fajny efekt dzięki temu zestawowi,ale maksymalnie ruch wody dochodził do około 40 cm od pompy,więc stworzenie przeciwnych prądów nie wypaliło(woda po środku baniaka pewnie nie ruszała by się w ogóle)

Starty pomp były ciche,nic nie hurgotało/terkotało(jedyny plus)...

A wracając do problemu kolegi AnT ,to może powodem być zimny lut na wtyczce z zasilacza lub przy czymś związanym z zasilaniem ...miałem kiedyś taki przypadek w resunie 15000a,działał z tydzień a potem "zmarł"...wtyk od pompy(taki jak w starych tonsilach do wsadzenia w audio w magnetofonach szpulowych)był słabo zlutowany do końcówki...wtyczka jednorazowa,zalana ,więc rozciełem,zobaczyłem,kupiłem w sklepie,zalutowałem i dla bezpieczeństwa uszczelniłem silikonem...

Jeżeli wysyłka ze zwrotem na gwarancji nie przekroczy ceny tego zestawu to można spróbować oddać i czekać na nowy...

Pozdrawiam...

tel.kon. 503-344-343 520 l słodkiego i odpalone solniczki...144x60x30,2 x 80x40x45,70kg LR,30kg LS,Tunze 6025,6045,6060,6100 ,VorTech MP40w,sea clone 100,Apf600,2x150W+2x54W,2x(3x24 W),trochę bajerów na profilux'ie...w planach 600 l i 450 l na jednym stelażu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AnT

Witam

Juz naprawione Erydan kolega z forum mi naprawił: bump1

Pierdółka Faktycznie: banghead w sterowniku.

Jesli chodzi o falowanie nie umnie EXTRA To wygląda na krótkim Czasie: bump1: googleyepomp

Moj zbiornik ma 125cm dl.Pompy troche słychac ale z czasem sie moze troche wycisza.

Pozdrawiam, Daniel M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.