ni3miec Zgłoś Napisano 4 Października 2013 no moje niestety nie dorobiły się jeszcze ukwiała więc to nie dlatego, może dopiero zaczynają odreagowywać przekładkę do większego akwa która miała miejsce tydzień temu Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 4 Października 2013 3-4 aplikacje? Walilem po calym zbiorniku (pol butelki) bez efektow ubocznych dla reszty. Grunt to wylaczona cyrkulacja I odpieniacz, ale odpieniacz po wlaczeniu powinien dac rade wyciagnac pozostalosci. Produkt dziala, ale przy pladze I tak bedzie powrot. Blazenki moze sie postresowaly... Ps. Wiem tylko, ze trzeba uwazac, zeby sie plyn bezposrednio do ukwiala nie dostal (obojetnie jakiego), bo moze chorowac ( z doswiadczenia), co mogloby miec wplyw na np.blazny ktore w nim mieszkaja... Jeśli w akwarium masz tylko aiptasie to tak też można. Ja bym się stosował do instrukcji umieszczonej w opakowaniu przez producenta. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klimek695 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Czy podczas kuracji chemicleanem można zastosować również środek na zabicie aiptasji?? Cytuj Pozdrawiam Kamil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piterpan_tm Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Ja muszę się pochwalić (chyba) drobnym sukcesem w tępieniu, sokiem z cytryny. Trzy tygodnie temu potraktowałem dwa osobniki około 0,1 ml na każdą sztukę ze strzykawki z igłą. Miejsca po ich bytności takie jakby szare/wypalone a nowych potworów nie widać. Świadom jednak jestem że skoro były to będzie więcej, to też chcę kupić ze dwie sztuki wundermani z nadzieją że z młodymi egzemplarzami sobie poradzą o ile posmakuje Cytuj |140L|MIX TOTAL|5x24W|B A W B B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TransmissionTechnic Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Mialem kiedys plage aiptasji. Kupilem chetodona aurige i po tygodniu aiptasja calkowicie zostala wykoszona z akwarium Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klimek695 Zgłoś Napisano 17 Maja 2016 Z mojego punktu widzenia wyglądało to tak, że używając tego produktu tej aiptazji zaczęło mi się robić więcej. Czy one podczas usuwanie tym preparatem nie rozdzielają się na jakieś mniejsze części i nie rozmnażają się?. Zakupiłem dwie krewetki w tamtym tygodniu wundermani i jedną kuekenthali zobaczymy czy sobie poradzą. Cytuj Pozdrawiam Kamil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2022 Aiptasia x jest nieszkodliwy dla innych koralowców? Np dla zoantus ów gdzie między nimi jest aiptasia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach