Ziemniok Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2010 A nie jest to palythoa przypadkiem? Cytuj Pozdrawiam, Krzysiek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2010 @szirkos, edytuj posty - na przyszlosc @Ziemniok, masz racje, to palythoa Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2010 Protopalythoa:) Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2010 tuż toć Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2010 @dperkowski wysłałem Ci PRV, a co do tych rozgwiazd to możesz część z nich usunąć, im akurat smakują zoa... Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemezis Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2010 A ma ktoś takie zoaski ? bo szukam po sklepach i nie ma Cytuj LPS-ZOA http://nano-reef.pl/...894-nano-rafka/ <> http://reefcentral.c...d.php?t=1639117 Schuran Jetskim-100,Aqua Medic Nanoprop 5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szirkos Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2010 @ LiZaRd, sorki jasne będę edytował nie panuje jeszcze nad wszystkim @ Ziemniok, na http://pl.reeflex.net/kategorie/61.html palythoa jest w dziale zoaanthusów więc byłem przekonany że to zoa @ Seb, dlaczego proto...? coś z nim nie tak? Też pozdrawiam :-) Cytuj Słodkowodne 560l + 80l Piko rafka 50x35x45 + komin zew. + sump 25x25x30, Koralia nano, Turboflotor Blue 500 5,0 kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2010 @Nemezis jakbyś miał foto, ale w real kolorach, a nie w aktynice byłoby łatwiej. http://www.coralpedia.com/index.php?module=Gallery2&g2_itemId=15 tu znalazłem tą odmianę, ale foty jakieś biedne i tak naprawdę nie widać dokładnie Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2010 Szrikos, tak wyglądają palythoa, a Ty masz protopalythoa. Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szirkos Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2010 No fakt zgadzałoby się że to protopalythoa .....ale podsumowując czy to proto czy tylko palythoa to i tak oba zaliczają się do zoanthusów...czy się mylę? Swoją drogą gość w sklepie nawet mi na kartce napisał, że to palythoa ignota ....znany sklep niedaleko Poznania bo nie chcę robić krypto Cytuj Słodkowodne 560l + 80l Piko rafka 50x35x45 + komin zew. + sump 25x25x30, Koralia nano, Turboflotor Blue 500 5,0 kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 22 Września 2010 Hej Czy moze ktos napisac jakie sa idealne warunki do hodowli ZOA ? Zauwazylem ze po zbiciu NO3, niektore zoa wylgladaja slabiej :-(( I czy da sie pogodzic SPS'y z wlasnie hodowla ZOA ? Adrian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 22 Września 2010 Ogólnie rzecz biorąc zoa nie lubią zbyt czystej wody, na amerykańskich forach często ludzie piszą, że długie używanie węgla i silne odpienianie nie są dobre dla zoa. Jeśli zbiłeś no3 dość gwałtownie, to może potrzebują trochę czasu aby dojść do siebie. Generalnie to każda odmiana lubi inne warunki (światło, prąd wody...) Choć z drugiej strony u siebie mam i kilka sps, lps, zoa i wszystko rośnie, a no3 nie mam wcale takie małe (ponad 10) Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrozikulus Zgłoś Napisano 25 Września 2010 A oto moje zoa , skromnie jeszcze , ale się poprawie Cytuj + sump , HQI 150W + 2x T5 24W , ,http://www.przyczepa4u.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syciu Zgłoś Napisano 25 Września 2010 To ja moje drzewko zoa też pokaże Cytuj M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson akwarium 430L, sump 90L, dolewka 20L, ATI T5, NJ4500, T6065+6045, APF600, FR509, Dr Witt, ARM, Doser One, LR 73kg, LS 27 kg http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=259310 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SaltMen Zgłoś Napisano 27 Września 2010 Piekne:)))!! nie wiedzialem,ze tak slicznie moga rosnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 3 Października 2010 Z przykrością muszę stwierdzić, że 90% moich zoa zginęło podczas walki z aiptasią, tj. zjadł je brzydal:banghead, co ciekawe zostawił tylko protopalythoa (pewnie mu nie smakuje:D) Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bazyliusz Zgłoś Napisano 5 Października 2010 To i ja pochwalę się nowym zwierzakiem, Dopiero co trafił do akwarium więc niepewnie otwiera mordki. Wybrała go moja pięcioletnia córeczka no to musi być różowy. Cytuj 550l + 160sump, 2xHQI 150W, 6X T5. Odpieniacz 2X turboflotor 1000SL. W przygotowaniach 320x70x70cm- Prace trwają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 5 Października 2010 a oto moj forfiter wczoraj zjadl cale padłe wężowidło ktore na nim położyłem niesamowity widok! mozliwości otworu gebowego niesamowite ponizej fota sprzed miesiaca. zaznaczam ze sam sobie złapał bez mojej pomocy kolacje Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrozikulus Zgłoś Napisano 6 Października 2010 moje nowe bardzo malutkie polipy Cytuj + sump , HQI 150W + 2x T5 24W , ,http://www.przyczepa4u.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astronotus Ocellatus Zgłoś Napisano 6 Października 2010 mrozikulus te ostatnie to naprawde bardzo ciekawa mieszanka kolorków ,gratulacje zdobyczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dperkowski Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Na koniec swojej przygody z akwarystyką morską wrzucę trochę swoich byłych podopiecznych. Ogólnie udało mi się "zdobyć" ponad 60 odmian kolorystycznych tych piękności, więc później coś jeszcze wrzucę jak poszperam na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach