Skocz do zawartości
Gość buczi82

miniflort

Rekomendowane odpowiedzi

Gość buczi82

pytanie, bo mnie juz krew zalewa, wszystkie odpieniacze sie na mnie uwziely z tymi cholernymi babelkami, wczesniej jak mini pracowal zadne babelki nie lecialy, a teraz od spodu mi zaczynaja wywalac i lataja po calym akwa, wie ktos jak temu zapobiec ???? ustawialem juz kostke gora dol, sam mini tez dawalem gora dol i to samo, nie wiem czy pomka za mocno daje, no ale zawsze tak bylo i cos sie zje... tak samo z siebie, boshe leczy mnei juz to akwa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

wczesniej tego nie bylo ehhh

zaczelo sie od v2 400, pozniej dymax, a teraz mini mnie dobil, o pudelku nie wspomne ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie skracałeś rurki wewnętrznej? U mnie bąbelki uciekały dołem jak próbowałem używać odpieniacz właśnie bez tej rurki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

nic nie skracalem, jest taki jak kupilem, zero modyfikacji, wczesniej tego nie bylo, od kiedy zaczalem sie bawic odpieniaczami to takie cos mi sie stalo, moze sie bydle obrazilo jak go calego rozebralem i zastapilem innym ehhhh w koncu to morszczyzna, wszystko zyje nawet odpieniacz hhihi moze ktos jeszcze mial taki problem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

Jako konstruktor całkiem udanego odpieniacza kostkowego mogę doradzić 3 rzeczy:

1. kostka jest za wysoko, tak mi się przynajmniej z filmu wydaje - sciągnij ją do samego dołu.

2. zredukuj ilosć podawanego powietrza.

3. jak powyższe kroki nie pomogą, wywierć przy podstawie wewnętrznej rurki ze 4 otworki około 0,5 cm

To tyle.Powodzenia :D

Tomko

Nowe 400L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

1. kostke juz ustawialem, gora, dol i bez zmian, obecnie mam na samym dole...

2. wczesniej nie redukowalem, a im mniej powietrza tymm mniejsza wydajnosc, tak mi sie wydaje...

3, czy moglbyc zapodac fotke lub jakis rysunek gdzie dokladnie maja byc te dziurki, bo znajac mnie to wywierce tam gdzie nie powinno byc hehe

dzieki wielkie tomio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie miniflotor też wyrzucał bąbelki dołem, ale po ok. tygodniu wszystko było ok.

Moim zdaniem poczekaj, kostka nisko, ja mam pompke 300l/h na maksa, więc moim zdaniem nie redukuj powietrza.

U mnie redukcja ilości powietrza nic nie dała.

108L, 60x40x45cm, miniflotor, 2 x JVP-101, oświetlenie 6x24W, poki co skała dojrzewa :)

Start zbiornika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

ja mam tetre 150 chyba, nie pamietam...

problem jest taki ze caly czas bylo ok, od paru dni zaczelo sie babelkowanie ehhh

no ale poczekam, zobacze moze bedzie dobrze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.