Skocz do zawartości
teq

Ktoś na skałkę reflektuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest ktoś z Was czasem na kupnie skałki? ja chcę wziąść 10kg, jeśli znaleźliby się inni chętni przy większej ilości wyjdzie taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad ta skałak ai po ile ??

Dany

130x70x50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ten przykład w reefshop jest po 30zł kg tylko trzeba wziąść minimum 30kg... w AquaMedic jest po:

do 10 kg 42 zł brutto/kg

od 10 do 30kg 39 zł brutto/kg

od 30 do 50kg 34 zł brutto/kg

50 kg i więcej 32 zł brutto/kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie jakie ilosci i za jaka cenne?

_________________________ | | | Już niedługo odpalam !!! | |_________________________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za skała?? Tzn skad ??Mam na mysli miejsce jej polowu tzn wyrebu :)!

Dany

130x70x50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam trohe za pozno teq dokladnie o 1 tydzien zabrales sie do kupna .w piatek kupilem w AM 50 pare kg niestety byla juz to koncuwka skala na pierwszy rzut oka nie wygladala najlepiej ale kupilem przywiozlem i wzucilem ,dzisiaj skala jest nie do poznania pelno na niej roznorodnego zycia zaczely wyrastac czerwocne krzaczaste algi, halimeda ,pelno slimakow wyszlo pare krabow i mnostwo rurowek,najwazniejsze chyba ze jest lekka i porowata ogolnie rzecz biorac skala jest niezla pochodzi z keni i z indonezji

Pozdrawiam

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam trohe za pozno teq (dokladnie o pare dni) zabrales sie do kupna .W piatek kupilem w AM 50 pare kg niestety byla juz to koncuwka skala na pierwszy rzut oka nie wygladala najlepiej ale kupilem przywiozlem i wzucilem ,dzisiaj skala jest nie do poznania pelno na niej roznorodnego zycia zaczely wyrastac czerwocne krzaczaste algi, halimeda ,pelno slimakow wyszlo pare krabow i mnostwo rurowek,najwazniejsze chyba ze jest lekka i porowata ogolnie rzecz biorac skala jest niezla pochodzi z keni i z indonezji

Pozdrawiam

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AM nie sprowadza skały z Keni. Ktoś Cię wprowadził w bład.

BTW, Skała z Keni jest cięzka, klocowata.(może nie tak bardzo jak z Morza Czerwonego)

Pozdr

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem tam dość często i wiem że jakiiś rok temu jeszcze sprowadzał z keni.skała była ładniejsza i miała więcej żyjętek.ja kupił bym 15 kg ale z AM powyżej 80 kg jest tam po 30zł i można ją sobie wybrać wybrać.ja jestem chętny i zdecydowany.

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam @kiwalski@

Masz fotki tej skaly?:)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powodzenia wam zycze na skale z AM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rs4 a mógłbyś temat troche rozwinąć . Kupowałem skalę w aquamedicu i aquanurcie. I wydaje sie że ciekawsza znacznie jest ta z aquanurtu , choć to pewnie co dostawa to co innego. Choć za samą firma nie przepadam ( Aquanurt).Innej skały nie znam a chcę trochę uzupełnić zbiornik i niekoniecznie o Indonezję.

Nareszcie przesiadka na 540 litrów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja widziałem kilka ładnych akwariuw na tej skale i dlatego ją kupie!!!

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mówisz o Aquamedicu to masz okazje ,bo w połowie czerwca mają mieć sporo skaly z Indonezji (czyli można wyrwać z tzw. frachtu).

Nareszcie przesiadka na 540 litrów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam skałę z aquamedica i mój kumpel też ma i powiem że jest bardzo ładna sporo życia dostałem i żałuje tylko że nie kupiłem całej skały tam tylko podkusiłem się na nędzę z indonezję ala rafa.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
teq :

na ten przykład w reefshop jest po 30zł kg tylko trzeba wziąść minimum 30kg...

u Przemka za 900PLN masz box 25kg więc wychodzi więcej niż 30PLN/kg - niestety

ja jestem chętny na 25-30kg skały za dwa tygodnie, może być ta z reefshop, może być z aquamedic może być jeszcze inna (no może nie ekologiczna :))

-- akwa 160L, Biostar Flotor, RO+DI, 6x24W T5, cyrkulacja 2000l/h, sól KENT Marine, LR 25kg Ophiolepis superba, 3x?limak, 9xpustelnik, Z.velifierum, 2xA.occelaris, E.bicolor, A.typicus, Xenia, Rhodactis indosinensis, Lobophyton, Clavularia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

przemek masz racje ze z kenii pochodzi , część była cieżka to ta z afryki natomiast część leciutka czyli z indonezji.

R@F@l Bede miał zdjęcia w piatek teraz jest ciemno w akwarium , a jutro rano wyjeżdzam

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.