Skocz do zawartości
Błazenek

Muzyka Morszczaków

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawialscie sie czasami dlaczego lubicie taka muzyke a nie inna?

Co mowia nasze preferencje muzyczne o psychice, osobowosci i sklonnosciach.

Edytowane przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji)

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muzyka wiele mówi o człowieku.... Ludzie słuchający "peji" zdecydowanie mają coś do zarzucenia światu że nic się nie dzieje w ich życiu itp dlatego piszą i śpiewają o patologii itp. a ludzie słuchający muzyki instrumentalnej czy np. Kazika zdecydowanie częściej biorą sprawy w swoje ręce i nie czekają aż np. praca sama przyjdzie i od razu będzie 2500zł na rękę. ale to tylko takie moje wywody :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znawcy muzykoterapii uwazaja ze muzyka jest jezykiem i sposobem wyrazani wlasnego ja, wiec Twoje wywody sa jak najbardziej prawidlowe.

To jaka muzyke lubimy, sluchamy i puszczamy innym mowi wiele o nas samych.

Czy to sprawiedliwe czy nie, ale majac moc decyzyjana przyjmowania ludzi do pracy, pytal i bralbym pod uwage ich preferencje muzyczne. Polowa OUT juz na wstepie :whip

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słucham peji niektórych kawałków nie mam nic do zarzucenia światu :) słucham także klasyki,muzyki do medytacji czyli jakieś chilloutu,trance.Ostatnio próbowałem zrozumieć Heavy metal-cieżko :) dla morszczakow lubiących spokój polecam vangelis - oceanic płytka ,utwór fields of coral np

Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie dużą role ma rownież okres dzieciństwa i dorastania,jaka muzyka nam towarzyszy w tych etapach zycia,pozniej kieruje naszymi wyborami muzycznymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

parę lat nie odzywalem sie w tym wątku wiec teraz nadrabiam :)

mam ten problem, ze slucham bardzo różnej muzyki... ciężko się zdecydować.

ale to ostatnio na topie ... czasami słucham nawet z włączonym mute :thumbsup: aby wizja była... :strutin

a wiecie , że ta brunetka z teledysku to polka z pochodzenia ? najładniejsza w calym teledysku :)

Edytowane przez kaziko (wyświetl historię edycji)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepszy koncert jaki zagrali...

http://www.youtube.com/watch?v=JKpHmn78lew

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mrówka - dziękuję, tylko tyle.

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleciał już Archangel teraz Power of Darkness rewelacja :clap:

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie Mrówka już wygooglowałem co sie da :)

Ze swojej stromy mogę polecić ścieżkę dźwiękową z filmu THROUGH THE NEVER zasadniczo to dwupłytowy koncert Metallici. Jak dawno ich nie słuchałem to teraz ten koncert wałkuje non stop w aucie :)

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc ? Lubimy mocne brzmienie :thumbup:

Rock- heavy metal. Ale to są nasze pokolenia.

Młodziaki słuchają takiej mówionej i klepanej, ja to tego nie czuję!

Jakby jakiś rockowy kawałek, wyjąć perkusję i gitarę i mówić wiersze! FEE!!!!

Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne. :rolleyes:

Byłem kilka lat temu w Chorzowie jak chłopaki grały. Super :D

Pozdrawiam mobilnie

Marek

@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś dla miłośników spokojniejszego "brzękania",raczej spoza mainstreamu,niestety...Dla mnie perełka :)

http://www.youtube.com/watch?v=GMWVsg3-kj0

"Czy nig­dy nie zas­ta­nawiał się pan nad tym, dlacze­go chmu­ry i drze­wa, złotog­niade je­sienią, bu­re zimą, ten pejzaż dek­li­nowa­ny przez po­ry ro­ku, dlacze­go wszys­tko wa­li w nas pięknem jak młotem, ja­kim pra­wem tak się dzieje? Prze­cież po­win­niśmy być czar­nym prochem międzyg­wiez­dnym, strzępa­mi mgławi­cy Psów Gończych, prze­cież normą jest hucze­nie gwiazd, po­top me­teorów, próżnia, ciem­ność, śmierć..."

S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli ktoś lubi Tori i covery,to jest świetna płytka :

"Czy nig­dy nie zas­ta­nawiał się pan nad tym, dlacze­go chmu­ry i drze­wa, złotog­niade je­sienią, bu­re zimą, ten pejzaż dek­li­nowa­ny przez po­ry ro­ku, dlacze­go wszys­tko wa­li w nas pięknem jak młotem, ja­kim pra­wem tak się dzieje? Prze­cież po­win­niśmy być czar­nym prochem międzyg­wiez­dnym, strzępa­mi mgławi­cy Psów Gończych, prze­cież normą jest hucze­nie gwiazd, po­top me­teorów, próżnia, ciem­ność, śmierć..."

S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.