Skocz do zawartości
Artur T

buczący Deltec AP 600

Rekomendowane odpowiedzi

spotkaliście się z głośną (b.denerwującą) pracą tego odpieniacza? powinien być cichy a pompa powietrza buczy aż łeb pęka! nie wiem co z tym fantem zrobić? wymienić cały odpieniacz, no ale na jaki? pompę powietrza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekaj , Artur bo zapomnialem , mozesz zrobic sobie tlumik calkiem skuteczny :)

(juz wrzucam fotke)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

871b6qj.jpg

Jaka tam wogole pompa jest przy nim ... AM z igla ?

Nie , tam cyhba orginalnie to daja Aquabee pompki ...(?)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe , no walsnie ze nie takie beeeee , nie sa glosne raczej z tego co wiem , moze z Twoja pompka cos nie tak ...? rozbierz popatrz .

Artur , wszystko nalezy zawsze rozebrac przed kupieniem , kiedys pojechalem do Wloszech i wyrwalem panienke na placu pi ..gej :) , a kumpel mowi Ty tutaj trzeba wszystko rozebrac bo jak nie rozbierzesz to do konca nie bedziesz pewny :) hyhy

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur T- ja bardzo chętnie odkupię ten skimmer.

Jak by coś to proszę pisać na priv.

Pozdr Olek Szwarc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur , ja wiem nawet ile Ci Olek za niego zaplaci :) :) jakby co to napisze Ci na priv hyhy :)

Olus gangarylo :):):):D a gdzie Ty sie wogole podziewales ?:):):D kope lat stary :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, na serio takiego potrzebuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olek Deltec kosztuje kupe kasiory :)

@ Artur , a ta osmoze jeszcze masz , czy pogoniles ?

wyslij mi fote tej osmozy ok?

pochwalony :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby nie to cholerne buczenie to jestem z niego 10 X bardziej zadowolony niż z AM 1000 którego miałem przyjemność przetestować w tym samym miejscu. Co do ceny możemy się dogadać, ale co w zamian? znam przysłowie o zamianach Stryjka hehe...coś z tym jednak muszę zrobić! W szafie stoi jeszcze 5 innych pompek których wogóle nie słychać a ta...:-(. Jeżeli masz pomysł (ciekawą propozycję) to wal na prosport@onet.pl

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osmozę wziął wczoraj jeden gość, ale chciał go sprzedać jeszcze jakiejś osobie; jeżeli nie sprzedał możemy to sfinalizować w taki sposób jak ze światłem nocnym, ale nie wiem czy jeszcze będzie...249zł to chyba dobra cena...a po znajomości opuszczę jeszcze dyszkę :-); wieczorem ma do mnie zadzwonić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja może dla odmiany odpowiem na temat :-)

Niedawno kupiłęm Delteca MC 500 i pompa aqua bee buczy w mnim niemożebnie, dzwoniłem do sprzedawcy, stwierdził ,że to wadliwa pompa i ma mi przysłać nową na wymianę.

Tłumaczył mi, że zdaża się zbyt głeboko wklejony wirnik na ośkę i to powoduje buczenie pompy.

Czyli po prostu reklamuj pompę

pozdrawiam

370L 2xT5-54W cyrk- 8000l/h foto: http://www.nano-reef...e=gallery&f=716

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kivi- jak się oprócz tej usterki sprawuje ten skimmer?, mimo wszystko jest u nas ich bardzo mało, albo ja znam małą ilość posiadaczy tej maszynki.

Wybieram jeszcze pomiędzy tym a mce 600, ostatecznie jak bym trafił tanio na AP 600 też może być.

Pozdr Olek Szwarc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem gdzie kupowaliście te Deltec'i - choć zakładam, że w kraju - ale to już któryś przypadek z kolei, że nowa maszynka szwankuje w taki sposób!!!

czyżby produkty 2giej jakości sprzedawane u nas jako towar 1'ego sortu, po cenie adekwatnej???

Weipro za grosze można zrozumieć! ale Deltec za 10'cio krotność kwoty tego pierwszego to już przesada :)

co prawda ten post nie wnosi nic budującego do wątku ale nie mogłem się oprzeć pokusie ponarzekania, zwłaszcza jak pomyślę, że sam mógłbym być klientem, który oczekuje na famous odpieniacz a tu przychodzi grzechotka do straszenia ludzi i innych żywych organizmów :wink

swoją drogą, to sprzedawcy powinni sprawdzać jakość wykonania/pracy przed wysyłką - przesadzam ? - zwłaszcza, że nie sądzę - mylę się ? - aby z tej półki cenowej sprzęt sprzedawał się jak świeże bułeczki, no, albo jak Weipro przynajmniej :)_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janek , jakos nie wyobrazam sobie Ciebie kupujacego Delteca jak i mnie zreszta , po co mialbys go kupowac jak sam zrobisz identyczny jak zechcesz :) my jednak lubimy dlubac :)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pompę trudno zrobić samemu, a o nią chyba jednak chodzi.

A tak przy okazji. Janku pisałeś gdzieś, kiedyś, o wyciszaniu AM PH2000. Chodziło o wylanie komory pompy żywicą epoksydową z wypełniaczem. Myślisz, że Epidian5+mączka kwarcowa może się nadać? A może silikonem jakimś? Nie chcę żeby pompa mi otruła akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh , z tymi pompami to zawsze byl problem , nie bawie sie juz w dobieranie jaknajcichszej , wytlumie szafke niech sobie tam brzecza .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też już się w to nie bawię, przynajmniej jeśli chodzi o odpieniacz. AM PH2000 z igłami w odpieniaczu DIY. Po wielu przymiarkach pompę odpieniacza nie postawiłem na dnie sumpa tylko ją powiesiłem na "sznurkach". Teraz jestem zadowolony. Chyba po raz pierwszy w temacie "pompa". Pompa sobie wisi w wodzie, nie dotyka niczego, wibracje się na nic nie przenoszą. Cisza i spokój. Ale zawsze można trochę pokombinować. Podobno zalanie żywicą pompy ma ją wyciszyć jeszcze bardziej. Chciałbym się przekonać.

A tak w ogóle to czarno widzę wytłumienie szafki. Nawet jeśli to się uda, to pojawi się tysiąc innych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę pociesza mnie fakt, że może trafiłem na gorszy model tej pompki i po wymianie wszystko będzie takie jak oczekiwałem. Ponieważ z samego odpieniania jestem naprawdę zadowolony, szkoda wymieniać odpieniacz (zresztą i tak nie mam pojęcia na jaki). Może faktycznie do krajów z zaścianka jak nas w dalszym ciągu oceniają "kapitaliści" wysyłają gorsze, naprawiane itp. niestety spotkałem się z kilkoma firmami które tak właśnie robią, ale Deltec...? no sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rs, naprawde jest cisza? mam dwie takie pompy i polozylem je na gabkach oraz podlaczylem wezem gumowym, a mimo to bucza. Jesli jest zupelna cisza to chyba sproboje podwieszania

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swirlej2 :

Janek , jakos nie wyobrazam sobie Ciebie kupujacego Delteca jak i mnie zreszta , po co mialbys go kupowac jak sam zrobisz identyczny jak zechcesz :) my jednak lubimy dlubac :)

pozdr..

no, tak ale nie w tym rzecz! chodziło mi o zawiedzione nadzieje i rozczarowanie potencjalnego kupca - oczekujesz super maszynki a dostajesz 'nowy złom', a ludzik pośrednik mówi Ci, żebyś reklamował pompę i sprzedaje Ci 'kit', że coś tam coś tam z wklejeniem, 'a idy ty w żope muchy naganat' jak mówi stare ruskie przysłowie - rzucił bym w niego całym tym skimmer'em jak by mi coś takiego zaproponował - w umowie handlowej pompa nie jest częścią oddzielną od odpieniacza, stanowią całość - czyli odsyłka całości na koszt sprzedającego i oczekiwanie na nowy i sprawny!!!

rs :

[...]

Janku pisałeś gdzieś, kiedyś, o wyciszaniu AM PH2000. Chodziło o wylanie komory pompy żywicą epoksydową z wypełniaczem. Myślisz, że Epidian5+mączka kwarcowa może się nadać? A może silikonem jakimś? Nie chcę żeby pompa mi otruła akwarium.

tak zrobiłem i przeszedł efekt moje oczekiwania :) żywica i wypełniacz muszą oczywiście zapewniać bezpieczeństwo; moja maszynka pracowała jednak jako zewnętrzny - zwróć uwagę, że sama pompa ma też stojan zalany żywicą!

Artur T :

[...]

Może faktycznie do krajów z zaścianka jak nas w dalszym ciągu oceniają "kapitaliści" wysyłają gorsze, naprawiane itp. niestety spotkałem się z kilkoma firmami które tak właśnie robią, ale Deltec...? no sam nie wiem

ale tutaj nie chodzi o producenta!!!! przecież każda firma ma coś takiego jak kontrola jakości - chyba, że Deltec jest wyjątkiem w tej kwestii :Dozingoff podejrzewam, że producent może sprzedawać po obniżonej cenie jakieś produkty ale kupujący hurtownik o tym wie...! może posuwam się za daleko w tym czarnowidzeniu i podejrzliwości ale aż mnie trzepie jak słyszę, że ktoś nabył 'nową grzechotkę' :)(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olek odpieniacz jest super! W korpusie kipiel piany w kubku gęsty cuchnący syf, w akwarium zauważalna poprawa, tylko to buczenie.

Świrlej w sprzedawcę nie będę rzucał odpieniaczem bo wg mnie zachował się OK.

Zadzwoniłem do niego mógł mi wciskać, że ma buczeć (w końcu nie buczy bardziej niz mój były AM)a on od razu powiedział, że ma być cicho, ściągnął nową pompę dla mnie. Mógł wymienić cały odpieniacz, tylko po co? skoro wadliwa jest pompa.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kivi :

Olek odpieniacz jest super! W korpusie kipiel piany w kubku gęsty cuchnący syf, w akwarium zauważalna poprawa, tylko to buczenie.

na pewno jest super! 'igłę' jak wrzucisz nawet do zwykłego wiaderka, to Ci pełno piany narobi! ale za cenę w przedziale 300 - 400 euronów nie powinno buczeć...

p.s. nie jestem Olkiem - patrz podpis :)

kivi :

Świrlej w sprzedawcę nie będę rzucał odpieniaczem bo wg mnie zachował się OK.

Zadzwoniłem do niego mógł mi wciskać, że ma buczeć (w końcu nie buczy bardziej niz mój były AM)a on od razu powiedział, że ma być cicho, ściągnął nową pompę dla mnie. Mógł wymienić cały odpieniacz, tylko po co? skoro wadliwa jest pompa.

pozdrawiam

...rzucanie w sprzedwcę odpieniaczem..., to rzecz jasna metafora była :wink

pisałem o potencjalności swojej reakcji, więc oczywistym jest, że ktoś inny reagować może zgoła inaczej - eeech, pewnie się czepiam tych wszystkich sprzedawców, którzy są przecież w porządku...(?)

p.s. nie jestem Swirlej - patrz podpis :)

p.s. w kwestii obsługi klienta - tzw. posprzedażowej - najbardziej zadowolił mnie jedynie AM Poznań :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooup przepraszam pomyliłem się (jakoś mi do Świrleja pasowało to rzucanie odpieniaczami w sprzedawcę :))

Cena wyniosła mnie ok 200euronów, co nie zmienia faktu, że nadal jest to sporo i buczeć nie powinien.

Jeśli zaś chodzi o obsługę "posprzedażową" to poczekam z opiniami, aż sprawa będzie miała swój finał :-)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otoz to Janek , zareklamowal bym od reki , a jak nie to rzucil mu prosto w regaly z towarem i wyszedl , nawet kasy niechcial , niech sami sluchaja tego brzek u dzien w dzien :)

Ps; Jutro biore sie za wytlumianie szafki , jakos sie napedzilem :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.