premiero Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 A jak daleko posunięta przeróbka jest wymagana? Pytam, bo kilka osób z zza wielkiej wody posiadających mastery, jest zainteresowanych taką modyfikacją. Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 Master w założniu nie służy do sterowania za pomocą GHLa. Przeróbka jest lopotliwa,m gdyż master nie posiada gniazda do podłączenia kontrolera - a jedynie wyjście sygnału na następne lampy LED(Slave) Jeśli to gniazdo wykorzystamy do podłączenia profiluxa - nie będziemy mogli podłączyć do niego innych lamp Slave. Dlatego też - jako dedykowana do GHLa jest lampa Slave - a nie Master. Jeśli możesz - to daj prosze znać gdzie ten wątek jest zamieszczony - postaram się tą sprawę tam wyjasnić. pozdrawiam Przemek Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 Wątek jest >> tutaj <<. Z resztą osób pisałem PM-y. Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 Dziękuję. Jak napisałem - w zasadzie zrobienie z mastera Slave jest możliwe - jednak będzie to jedyna lampa sterowana profiluxem - nie będzie wyjścia na następny slave(na obudowie) Chyba że to komuś nie przeszkadza pozdrawiam Przemek Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 24 Marca 2011 Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że sterowanie lamp PS z profiluxa, w zasadzie mogłoby się odbywać w sposób bezpośredni. Dostałem informację, iż wszystkie wyjścia analogowe 1-10[V], które są w profiluxie, to konwertery PWM na 1-10[V]. Żeby sterować lampami PS trzeba z powrotem przekonwertować to na PWM. Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 24 Marca 2011 Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 28 Marca 2011 A ile jest poziomów jasności w PS BP sterowanych z mastera? Pytam, bo zauważyłem, że jednak - co jest widoczne zwłaszcza w dolnym zakresie 0-10% - nie ma pełnej płynności przy wysterowaniu lamp z profiluxa. Dowiedziałem się od Mathiasa, że profilux ma 256 poziomów ściemniania. Domyślam się, że w związku z bezpośrednim sterowaniem poprzez PWM w Masterach, tych poziomów jest więcej? Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 28 Marca 2011 Rozdzielczość kanału jest 10 bitowa - co daje w zasadzie 1024 stopnie jasności - ale praktycznie jest ich 1000. pozdrawiam Przemek Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 28 Marca 2011 I wszystko jasne Szkoda że Profek jest tak do tyłu Dzięki za szybką odpowiedź Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaszaS Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2011 A skąd mozna sciągnąć ProfiLuxControl 6.0.1.2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach