Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2013 Ty masz biopelety i bujna obsade korali. Kolega ma 3 razy mniejsze akwarium Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2013 Mam też 3 inne systemy filtracyjne. Bez obsady koralowej. NO3 bliskie zeru. Skały tez mam z 10 razy mniej niż się zaleca a odpieniacz jest o wiele za słaby wg. świętych zasad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz89 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Jam mam taki system. 300 litrów, dużo korali, 3 kg skały i jakieś 2 litry biopalet orca, baniak karmiony miksem drobnych pokarmów dla korali w tym mlekiem w proszku z automatu. NO3 bliskie zeru - i muszę dolewać... Skoro masz biopalety to wspomagasz system bakteriami. Czy też nie masz odpieniacza? Edit: Chyba się spoźniłem.:-) Pozdawiam Mateusz89 Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Mateusz89 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2013 Mam też 3 inne systemy filtracyjne. Bez obsady koralowej. NO3 bliskie zeru. Skały tez mam z 10 razy mniej niż się zaleca a odpieniacz jest o wiele za słaby wg. świętych zasad. No ale jak to sie ma do problemu kolegi? Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2013 Zdjęcie wstawię w niedzielę po południu. Z akwarium nic się nie dzieje, ryby mają się dobrze, korale na pewno nie flaczeją - pewnie się dopiero przyzwyczajają, ale zoa ładnie się pompują. No właśnie jutro będę szukał jakiejś pompy, znacie może jakąś cichą taka na poziomie WP25?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach