ona Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 Poniewaz nie znam się na łączeniu gat. ryb , chciałam zapytać czy six line wrasse dogada się w Reefmaxie z Halichoeres chrysus ?. Czy mam sobie wybić tego drugiego z głowy? , bo six line wrasse juz u mnie pływa. Cytuj Mój Reefmax http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=36509&d=0 Kolekcjonuje Zoa i Acanthastrea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemon Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 ja mam je dwie, ale w 400 l. Moim zdaniem dla Halichoeres chrysus RM jest za mały, szczególnie, że jest dość ruchliwa, duża i bywa agresywna. Pozdr. Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 Mam chrysusa w 150 długim akwarium, do mniejszego nie wejdzie raczej - bardzo żywotny wargacz. No i hexataenia jest bardzo nieprzewidywalna, ale raczej dwie ryby o podobnym guście pokarmowym i z 'ciekawymi' charakterkami się nie dogadają,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Mam obie w 200l, dla chrysusa troche malo ale byl taaaki malutki jak go dostalem. U mnie spokojnie obie ryby plywaja i nic sie im nie dzieje, ale do RM raczej nie polecam, u mnie kolka robi po akwa bo miejsca nie za duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 ReefMax jest za maly dla tej ryby niestety. Dlaczego akurat wargacz? Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ona Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Zrezygnowałam z Halichoeres chrysus, ale z tego co wiem to kilka osób z forum trzyma je w Reefmaxie . Dlaczego wargacze? , bo nie mogę wrzucić do Reefmaxa pokolca, ustnika i centropygi:), poza tym lubię te ryby , są szybkie , zwinne , i pływają w całej toni wodnej . Cytuj Mój Reefmax http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=36509&d=0 Kolekcjonuje Zoa i Acanthastrea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach