Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

@dla syna Też chciałbym nie wierzyć w te wyniki ale jednak tak jest. W grudniu myślałem, że Hanka mi się popsuła.  Zrobiłem przed chwilą PO4. Na pewno to efekt rozpuszczającego się spaghetti bo jak dziś zajrzałem do sumpa to była go garstka - a wsadziłem tam dobrych kilka garści. Zobaczymy co dalej. W weekend będzie czyszczenie sumpa, pomp i podmianka z odsysaniem syfu ze skał. I pomyślę czy dodać NO3 czy dać jakiś absorber/adsorber [dla purystów, niepotrzebne skreślić]. VSV obecnie podaję 7ml na dobę. NO3 nie rośnie. PO4 raz w góre raz w dół wieć glony dostaja eksmisje. To już druga próba ze spaghetti i ni cholery u mnie nie rosną. 

@fresz33 no ten baniak pozostanie już w zasadzie szczepkowym więc ściernisko będzie byle tylko na tym ściernisku kolory wróciły a korale zaczęły rosnąć z przytupem ;) Abym miał co do nowego baniaka wsadzić ;)  

Favites rośnie bo oblał już takiego wystającego dzyndzla. Na forum się wystawiał człowiek od którego go przywiozłem. Mogę Ci dać namiary - albo poczekasz aż mój się rozrośnie ;)
U mnie też brakuje czerwieni więc musze jakieś monti digitate czerwona i samarensis wcisnąć gdzieś. Bo jak na razie to zieleń dominuje. Mam całą czerwoną blasto z tylko zielonymi "usteczkami" - środek też jest czerwony - ale póki co od przywiezienia bardziej bordowobrunatna :/ 

A powinna być taka:

blastored.jpg

No ale może dojdzie do takich kolorów. 

A dla potwierdzenia, że nie żartuje z tym PO4 :/ :/ 

_MG_6455.jpg

i pomiar tej wody hanka.

_MG_6457.jpg

:/ :/ Życie. 

VDR

VDR

@dla syna Też chciałbym nie wierzyć w te wyniki ale jednak tak jest. W grudniu myślałem, że Hanka mi się popsuła.  Zrobiłem przed chwilą PO4. Na pewno to efekt rozpuszczającego się spaghetti bo jak dziś zajrzałem do sumpa to była go garstka - a wsadziłem tam dobrych kilka garści. Zobaczymy co dalej. W weekend będzie czyszczenie sumpa, pomp i podmianka z odsysaniem syfu ze skał. I pomyślę czy dodać NO3 czy dać jakiś absorber. VSV obecnie podaję 7ml na dobę. NO3 nie rośnie. PO4 raz w góre raz w dół wieć glony dostaja eksmisje. To już druga próba ze spaghetti i ni cholery u mnie nie rosną. 

@fresz33 no ten baniak pozostanie już w zasadzie szczepkowym więc ściernisko będzie byle tylko na tym ściernisku kolory wróciły a korale zaczęły rosnąć z przytupem ;) Abym miał co do nowego baniaka wsadzić ;)  

Favites rośnie bo oblał już takiego wystającego dzyndzla. Na forum się wystawiał człowiek od którego go przywiozłem. Mogę Ci dać namiary - albo poczekasz aż mój się rozrośnie ;)
U mnie też brakuje czerwieni więc musze jakieś monti digitate czerwona i samarensis wcisnąć gdzieś. Bo jak na razie to zieleń dominuje. Mam całą czerwoną blasto z tylko zielonymi "usteczkami" - środek też jest czerwony - ale póki co od przywiezienia bardziej bordowobrunatna :/ 

A powinna być taka:

blastored.jpg

No ale może dojdzie do takich kolorów. 

A dla potwierdzenia, że nie żartuje z tym PO4 :/ :/ 

_MG_6455.jpg

i pomiar tej wody hanka.

_MG_6457.jpg

:/ :/ Życie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.