Skocz do zawartości
Tester

APF600 - uszczelnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Udalo mi sie kupic tanio jak barszcz uzywany APF600. Mimo zapewnien sprzedawcy ze wszystko jest na tiptop odpieniacz jest peknienty przy srodkowym łączu. Ogolnie i tak jestem bardzo zadowolony bo w cenie dostalem nowa pompe AB2000 ktora sama kosztuje wiecej niz zaplacilem ze odpieniacz :). Chcialbym zrobic remont odpieniacza - bo sprzet legendarny - trzeba go szybko podłaczyc.

Głowna rura jest pomalowana do 3/4 wysokosci jakas farba kauczukowa czy cos w ten desen, natomiast sam "srubunek" byl juz uszczelniany czyms co wyglada na jakis elastyczny klej, albo jakis wyjatkowo twardy silikon. W kazdym razie ta farba sie nie trzymala tego kleju i mam dostep do pekniecia. Kombinuje zeby dociać pasek akrylu powiedzmy 200x100mm i na cieplo dogiąć go do rury tak aby rowno dolegal nastepnie przykleic go sylikonem, albo innym klejem. Nie wiem jednak czy sylikon "zlapie" sie tej farby. Sama farba bardzo dobrze sie trzyma rury i o jej zdrapaniu nie ma mowy.

Potrzebuje pomyslu na naprawe. Bo nie wiem czy doklejenie wygietej plytki akrylowej zalatwi sprawe. Od biedy mam palnik igielkowy - moge po prostu rozgrzac pekniecia i stopic.

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może kropelka w żelu i po sprawie

63l + 14l i 27l cube po nich są już tylko wspomnienia (i graty po szafkach)

144 litry pasji 80x45x40h

pacific sun 120w + 2x24w

odpieniacz deltek mc500,

koralia 2+ jebao rw-4,

jager 200w, obieg tunze 2400

refugium z piachem +6w led

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podjedz do firmy która spawa zderzaki samochodowe może coś poradzą

Pozdrawiam

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marbecz - chlopie - masz u mnie piwo. Jak tylko przeczytalem Twoj post to przypomnialem sobie ze mam, jeszcze z poprzedniej pracy zestaw do napraw kadłubów - taka siatka i zywica dwuskladnikowa - odpieniacz naprawiony i "trzymie" sie lepiej niz orginalny :)

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.