Tester Report post Posted February 14, 2019 Nowy projekt tuż za drzwiami... dosłownie i w przenośni. Będzie się działo Niedługo kolejna odsłona Pozdrawiam Quote 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Share this post Link to post Share on other sites
Guest ensso Report post Posted February 14, 2019 No to czekamy na więcej info Quote Share this post Link to post Share on other sites
DarekB30 Report post Posted February 14, 2019 Bartek Zamowiłes gotowy zestaw Red Sea?Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted February 14, 2019 Około 500_600 litrów? Napisz coś więcej bo nas ciekawość zżera Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester Report post Posted February 14, 2019 Akwarium od RS model 425XL Na razie to czekam na sąsiada zeby to jakoś wnieść PS Na palecie nalepka ze to waży 660kg brutto pewnie szkło ołowiowe LOL Quote 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Share this post Link to post Share on other sites
Sygen Report post Posted February 14, 2019 11 minut temu, @Beti napisał: Około 500_600 litrów? Napisz coś więcej bo nas ciekawość zżera no jak 600,w nagłówku 425 litrów Quote Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted February 14, 2019 23 minuty temu, Sygen napisał: no jak 600,w nagłówku 425 litrów Akwarium a plus sump chodziło mi o całość obiegu Quote Share this post Link to post Share on other sites
odan Report post Posted February 14, 2019 Czytam Twoje wypowiedzi od wielu lat, także z przyjemnością będę śledził Twoje zmagania z nowym zbiornikiem. Powodzenia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafal19 Report post Posted February 14, 2019 Zapowiada się ciekawie. Z niecierpliwością czekam na rozwój wydarzeń w tym baniaku :)) Quote akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Share this post Link to post Share on other sites
Tester Report post Posted February 14, 2019 330L plus sump zdaje sie 90L Akwarium będzie miekko, LPSowo glonowe z DSB w głównym. Z moim poprzednim zbiornikeim spędzałem jakieś 50% czasu a drugie 50% gapiąc się w refugium Przy czym stare refugium to była dzicz w którą nie ingerowałem. Tutaj chce zrobić eleganckie połączenie korali z różnokolorowymi makroglonami. Trochę tak jak kiedyś @zielony mintaj pokazywał. Założenie jest takie, żeby zminimalizować prace odpieniacza a uzyskać naturalny pokarm z tego co się będzie w akwarium namnażało. Ryby spokojne - parka koników i brzytewniki. Może dobrana para pterapogonów. Żadnych szalonych pokolców. Podoba mi się konikarium Aquaforestu, ale ja chce dodać więcej kolorowych makroglonów. Korale to "drzewiaste" miękkasy typu capnella czy sinularia. Do tego płożące miękkasy typu briareum. Zero ekspansywnych korali typu disco czy xenia. Z LPSów to coś co nie zagrozi rybom czyli jakieś acany, favie etc. Ma być lekko i przyjemnie bez ciśnień na wzrost i kolory. Nie za dużo światła i sprzętów. Wolna cyrkulacja aby organika odżywiała DSB. W sumpie odpieniacz, filtr na wegiel i grzałka. Nie do końca jeszcze wiem czym bede swiecił i odpieniał. Sump jest jakieś 7 metrów od akwarium i nie do końca wiem jaką obiegówkę użyć. Myślę, żeby odpalić w marcu. Na RH bedzie dziennik poczynań Pozdrawiam kibiców Quote 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Share this post Link to post Share on other sites
kapa Report post Posted February 14, 2019 zapowadia sie ciekawie,powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
SU1 Report post Posted February 14, 2019 z Twoją wiedzą i zaangażowaniem w morskie tematy będzie to temat nieodzowny przy porannej kawie . Quote Share this post Link to post Share on other sites
_Artur_ Report post Posted February 14, 2019 48 minut temu, Tester napisał: Do tego płożące miękkasy typu briareum. Zero ekspansywnych korali typu disco czy xenia. Briareum nie jest ekspansywne? Quote Pozdrawiam, Artur Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg Report post Posted February 14, 2019 Hej Bartek... Super ze wracasz do slonej wody a i cieszy mnie fakt ze popiszesz troche po "cywilu", dzielac sie wiedza... Powodzenia... Quote Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Share this post Link to post Share on other sites
NAP Report post Posted February 14, 2019 Czekam z niecierpliwością, na rozwój sytuacji, z chęcią będę obserwował. Quote Nadwiślańska Rafa Share this post Link to post Share on other sites
Nik@ Report post Posted February 14, 2019 (edited) Ooo, na miękko i jeszcze glonowo. Super, moje ulubione klimaty Mandaryny też będą? Tak patrzę na fotkę i wiosnę widze wokół akwarium Edited February 14, 2019 by Nik@ (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
maxiu1990 Report post Posted February 14, 2019 Na jakiej skale bedzie odpalane akwarium? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sebolls Report post Posted February 14, 2019 Bardzo, bardzo jestem ciekawy , zwłaszcza z ta obsadą. Na pewno będzie ładnie. Trzymam kciuka a nawet dwa choć one z Twoim doświadczeniem nie będą potrzebne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kichnu Report post Posted February 14, 2019 Bardzo ciekawa inicjatywa. Sam obecnie do 250 l głównego dokładam 100 litrów, które będzie pod głównym z makroglonami. Najtrudniejsza w tym wszystkim rzecz, to zdobyć ciekawe makroglony. Powodzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest ensso Report post Posted February 14, 2019 5 minut temu, kichnu napisał: Najtrudniejsza w tym wszystkim rzecz, to zdobyć ciekawe makroglony. https://sites.google.com/site/sexykrewetka/home/ U @nanokaczorjest w czym wybierać Quote Share this post Link to post Share on other sites
dla syna Report post Posted February 14, 2019 Czuje że bedzie kolorowo @Tester nie zaryzykuszej konfiguracji bez odpieniacza? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kichnu Report post Posted February 14, 2019 (edited) Cytat https://sites.google.com/site/sexykrewetka/home/ U @nanokaczorjest w czym wybierać Znam i korzystałem z oferty już nie raz Jest jeszcze bardzo wiele gatunków... Edited February 14, 2019 by kichnu (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
human_87 Report post Posted February 14, 2019 Na mnie również konikarium Aquaforestu robi wrażenie i bardzo mi się podoba. Życzę samach sukcesów i pozdrawiam :-) Quote >>Purple Reef<< Share this post Link to post Share on other sites
bullmaster9 Report post Posted February 15, 2019 Mam taki baniaczek w miniaturze. Powodzenia !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawellb Report post Posted February 15, 2019 Briareum. Będzie ładna łąka dla "mustangow". Sump 7m od akwa. Ciężko będzie dobrać odpowiednią pompę. Bujanie wody z racji koników nie może być za silne. Powodzenia w realizacji wybiegu. Quote Share this post Link to post Share on other sites