Skocz do zawartości
SkoczekPL

Może jakieś zmiany na targowisku ?

Ogłoszenia sprzedaży  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od ilu postów mo?na sprzewada? ?

• 0d 30 postów
      55
    • 0d 20 postów
      3
    • 0d 10 postów
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy sprzedawca powinien mieć link do tematu o sobie w stopce, żeby nie trzeba było szukać.

Pozdrawiam Mateusz

No ja mam jeden pomysł, mianowicie, każdy kto będzie chciał coś sprzedać na targowisku będzie miał obowiązek założenia tematu w nowym dziale: "Opinie o sprzedawcach" Temat będzie musiał zawierać tylko nick sprzedawcy czyli np. "seb - opinie o sprzedawcy". Tam kupujący będą mogli umieszczać komentarze n/t transakcji z danym forumowiczem, po jakimś czasie uzbiera się w miarę miarodajna opinia i każdy zanim kupi będzie miał wgląd w te komentarze i będzie mógł podjąć świadomą decyzję. Co Wy na to?

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opiniowanie jest bardzo dobrym wyznacznikiem o osobie od której ma być kupowane, tak samo jak opiniowanie osób które kupują bo z takimi też jest różnie, seb a może zamiast działu "Opinie o sprzedawcach" dodać u każdego w profilu zakładkę "Opinie o mnie" Pozdrowienia z Jastrzębiej Góry :)

*Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg

Sprzedam wąż silikonowy 32 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie nie, nie chodziło mi o to żeby dział był zamknięty na stałe. Bardziej o to żeby w przypadku 1 transakcji pozytywnej był to jeden post od kupującego/sprzedającego od Ciebie. I tu nie potrzeba odpowiedzi od właściciela profilu, jak jest dobrze to nie ma o czym dyskutować. W przypadku nieścisłości kupujący i sprzedający powinni opisać konkluzję ich sprawy. Widziałeś stary że czasem z glona na skałce powstało 7 stron wypowiedzi, ja, jakbym miał sie przekopać przez 30 stron opinii o użytkowniku chyba bym sie załamał.

Aha, i na początku każdego takiego posta, odnoszącego się do pojedynczej transakcji powinno być coś w stylu :

POZYTYW Lub NEGATYW

w celu wyklarowania, może komuś nie będzie chciało się czytać wszystkiego, wystarczą mu tylko te wiadomości. W pierwszym poście powinien być spis sumaryczny, ile pozytywów ile negatywów.

Pozdrawiam

Gott

-UNDER CONSTRUCTION-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest chyba clu !

myślę że pomysł seba jest bardzo dobry, tylko pasuje zmienić tak regulamin by np. ktoś .... nie uderzał do prokuratury o to że został w takim temacie (o sobie) oczerniony na forum publicznym.

Regulamin nic tu nie ma do rzeczy. KC czy KK stal bedzie zawsze wyzej niz taki Regulamin i kazdy obywatel jezeli poczuje sie np. oczerniony na forum publicznym - moze dochodzic swoich praw przed sadem.

Pomysl Seba zacny - mysle ze uczciwi sprzedawcy nie beda widzieli w tym problemu. Ale moze idac za ciosem - to samo z kupujacymi ? Bo co jak sprzedawca ok, a kupujacy !#@#%@#^#$^*$%@ ?? Niech kij ma dwa konce. Tym sposobem moze Ci dla ktorych slowo friendship nic nie znaczy zmienia swoje podejscie do drugiego czlowieka.

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba jedynie ankieta lub coś działającego na wzór ankiety... a i koniecznie w tych wypowiedziach powinny być dolinkowane konkretne transakcje! chodzi o wyeliminowanie "fałszywek" czyli zakładam 4 konta i cukruje sobie na maxa ile wlezie... ;)

@spirou ja nie byłem oszukany, doczytaj dokładnie mojego posta, ja ze wszystkich zakupów jestem zadowolony! ustrzegłem się oszustów... ale mało brakowało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no bez jaj :coffee:

Zamykać raczej nie będziemy, ale cwaniaków będziemy eliminować - przy współpracy wszystkim forumowiczów :banned:

i takiej reakcji oczekujemy....

d4de0a021b7dcb2f19d2db8c778d364fu426a393.png

Wreszcie zdymisjonowana.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze watek sprzedazowy na Targowisku juz zamkniety, a ja nie widze miejsca gdzie mozna podziekowac za udana transakcje, niniejszym czynie to w tym watku. Moj pierwszy LPS i mam nadzieje ze uda sie go utrzymac. Trzymajcie kciuki. Kupione u kolegi Sylwka (Sygen). Dzieki i pozdrawiam.

Po wczorajszej aklimatyzacji - dzisiaj wyglada tak:

euph.jpg

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie że wszystko gra i się pompuje

pozdrawiam

Moje akwarium

Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie

Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe moja chyba nawet bardziej niż u Ciebie Sylwku się "nabuzowała"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co więcej, jak ktoś osiągnie próg...... wtedy jest dokładnie sprawdzany i ew. odblokowywany, wsio :)

rozwiń to??? co miałeś na myśli Sprawdzony???? jakieś dokumenty trzeba będzie przedstawiać, opinie???

d4de0a021b7dcb2f19d2db8c778d364fu426a393.png

Wreszcie zdymisjonowana.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe przepraszam że to napisze ale na forum to ja widzę ze 100 osób którym bym zaufał i widać że się udzielają :)

ile razy bym nie robił zakupów na forum to zawsze wszystko było ok :)

i myślę że jakimś wyznacznikiem jest akwarium danej osoby i kontakt telefoniczny :)

a z tymi postami to średnio to widzę :)

według mnie na targowisku jest wiele osób, które sprzedają i nic więcej. Uważam, że takie osoby powinny być usuwane z forum :)

i chyba najlepszym wyjściem jest odbiór osobisty wtedy widzimy co kupujemy a przy okazji można zobaczyć wiele pięknych baniaków i dowiedzieć się więcej a nie wspomnę o gratisach:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.