Skocz do zawartości
waldit1

Ukwiał pilnie kupię

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie ,ukwiał dla błaznów z odbiorem osobistym w okolicach bielska oświęcimia pszczyny wadowic

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozna wiedziec czemu Ci tak pilno?

A tak sie mi napisało.. po prostu potrzebuje bo mój qadri popełnił sepuku w falowniku. I błazny są bezdomne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może się zastanowisz dlaczego tak postąpił zanim kupisz kolejnego i potem następnego....

Ukwiał jak ma kiepskie warunki to chcąc przeżyć rusza w drogę lub nawet puszcza się podłoża licząc na to że, prąd wody zaniesie go w miejsce gdzie parametry będą lepsze.

W oceanie to działa, ale w akwariach kończy na grzebieniu lub mielonka na pompach cyrkulacyjnych. Niestety nie wmuwisz mu że ma poczekać kilka miesięcy bo zbiornik się stabilizuje.

Błazny bez ukwiału przeżyją bez problemu najwyżej zamieszkają w jakimś koralu, radzę sprawdzić parametry a nie wywalac kasę i patrzeć jak kolejny schodzi.....

A jak Ci w sklepie powiedzieli że błazny muszą mieć ukwiał to omijaj ten sklep z daleka bo jeszcze Ci wcisną coś ciekawszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może się zastanowisz dlaczego tak postąpił zanim kupisz kolejnego i potem następnego....

Ukwiał jak ma kiepskie warunki to chcąc przeżyć rusza w drogę lub nawet puszcza się podłoża licząc na to że, prąd wody zaniesie go w miejsce gdzie parametry będą lepsze.

W oceanie to działa, ale w akwariach kończy na grzebieniu lub mielonka na pompach cyrkulacyjnych. Niestety nie wmuwisz mu że ma poczekać kilka miesięcy bo zbiornik się stabilizuje.

Błazny bez ukwiału przeżyją bez problemu najwyżej zamieszkają w jakimś koralu, radzę sprawdzić parametry a nie wywalac kasę i patrzeć jak kolejny schodzi.....

A jak Ci w sklepie powiedzieli że błazny muszą mieć ukwiał to omijaj ten sklep z daleka bo jeszcze Ci wcisną coś ciekawszego.

Testów ogólnie nie używam wyznacznikiem stanu akwa jest kondycja zwierzaków może to mój błąd no ale... zwierzaki się czują wyśmienicie miękasy super się czują .

Problemy się zaczeły po sepuku ukwiała. ale są już chyba wmiare opanowane.

Chciałem odebrać eufylie ale błazny je zamęczą,bez ukwiała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia... to masz niezłe oko.

Zdradź po czym poznajesz jakie masz zasolenie, PH, KH,CA, MG, NO3 i PO4.

Czy po tym że jeszcze cokolwiek żyje ??? Niestety do czasu, ukwiał już wybrał wolność, korale które masz nie mają takich mozliwości....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia... to masz niezłe oko.

Zdradź po czym poznajesz jakie masz zasolenie, PH, KH,CA, MG, NO3 i PO4.

Czy po tym że jeszcze cokolwiek żyje ??? Niestety do czasu, ukwiał już wybrał wolność, korale które masz nie mają takich mozliwości....

Ukwiał miał ciasno był troszke za duży jak na 120 litrowe akwa i 30 kilo skały w środku .. a zasolenie to spławik reszty nie robie. bo po co ... he he he he kolego jeżeli zwierzaki rosną jak szalone, puszczają polipy i się rozmnażają to chyba jest ok.. co do ukwiała to on od początku był jakiś wybrakowany i mi szalał po akwarium . Kolego a ty nie widzisz czy wszystko w akwarium jest ok czy zwierzaki są w dobrej kondycji B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez 3 lata miałem Quadricolora w 45l ) nie łaził tylko się dzielił tak że 11 sztuk poszło do ludzi a 2 ostatnie siedzą i nie łażą w nowej 375l.

Coś to oko zawodzi kolego......ale jak wolisz wywalac kasę na zwierzaki i potem zbierać szczątki zamiast sprawdzać parametry, twoja kasa i twój wybór.

Tacy tez są potrzebni, jakbyście nie kupowali ciagle nowych zwierzaków bo poprzednie padły, to kilka sklepów by padło :)

Grunt to oko, tylko dlaczego sklepy sprzedają Ci wybrakowane zwierzaki...:clowning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwierzaki się czują wyśmienicie miękasy super się czują .

acha... rozumiem rozmawiałeś z nimi powiedziały to Tobie? :) Gratuluję podejścia do akwarystyki tylko szkoda, że kosztem niewinnych zwierząt... :(

Akwarium 180L Ricordea&Zoa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między innymi dlatego nie sprzedaję ukwiałów bezpośrednio tylko oddaję do sklepów. Wolę nie poznawać takich speców.

Kolego, doprowadź zbiornik do ładu (nie na oko) i poczekaj kilka miesięcy wtedy kupując ukwiał masz większe prawdopodobieństwo że nie wybierze wolności a i ty będziesz miał więcej satysfakcji jak będzie rósł a nie zdychał. Błazny żyją do 18 lat i spokojnie 6 miesięcy nic im sie nie stanie w dobrych warunkach.

Poczytaj o wymaganiach ukwiałów a jak juz je spełnisz to i SPS będą Ci rosły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No koledzy nieźle się wątek rozwija tylko zaraz jakiś mod albo admin mi po uszach przywali... B) Co do dyskusji z miękimi to zależy ile się wypije ... ale ostatnio mi złego słowa nie powiedziały ... :clowning .Wiem że moje podejście nie jest dobre.. no ale koledzy każdy podchodzi do akwarystyki na swój sposób . Co do ukwiała to niestety popełnił sepuku podczas przerw w dostawie prądu rozpoczoł przeprowadzkę ogólnie kupiłem go wraz ze skałą z 250 litrowego akwa wsadziłem do 120 litrowego przy tej samej ilości skały około 30 kilo może troche więcej więc niezły skalniak wyszedł . Miejsca miał mało w porównaniu z poprzednim zbiornikiem więc miał prawo szaleć . Bo prawdę mówiąc słabo go dokarmiałem i szukał sobie miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.