robi Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 To co chyba zasługuje na uwage to możliwość "kierunkowania" światła ,choć może zdania są podzielone... http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?p=167474 http://www.maxspect.com/MAZARRA_P1.html Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eltom Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 super pomysł Cytuj akwa 300 l + sump 100 l i masa potrzebnych i niepotrzebnych dupereli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kukabana Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 szkoda tylko że ceny powalają Cytuj 63l + 14l i 27l cube po nich są już tylko wspomnienia (i graty po szafkach) 144 litry pasji 80x45x40h pacific sun 120w + 2x24w odpieniacz deltek mc500, koralia 2+ jebao rw-4, jager 200w, obieg tunze 2400 refugium z piachem +6w led Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_natalia Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 Nie ma co gadać, taki system to gadżet na pełnym wypasie i ładny, a czy ceny tak strasznie powalają nie powiedziałbym. Cytuj odpieniacz i dolwajka już jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 Estetycznie super, nie takie obleśne pudło jak większość lamp LED. A to kierunkowe oświetlanie na 100% stanie się standardem, to jest jedyne rozwiązanie żeby doświetlić wszystkie zakamarki akwarium. Słońce też nie świeci prosto z góry pod kątem 90' cały dzień. Jedyne do czego bym się przyczepił akurat w tym modelu to że soczewki ledów wystają z opraw i dają po gałach jak się siedzi na wprost baniaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 A co myślicie o cenie tego cacka ,bo ja w tych sprawach zielony jestem a planuje led nad wodą. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 Ja tu jestem nowy, ale na moje oko to ledy tam są porządne zastosowane no i wygląd jakiś to ma co nie o każdych można powiedzieć. Cena nie jest zła, zobacz sobie po ile chodzą takie "kostki" led u innych producentów. Płaci się za modę na led Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 ...Piekne sa te lampy-panele...dla mnie bylo by idealnie,gdyby kazdy z takich paneli mial 20w,wtedy mozna by cos ciekawego stworzyc...Pozdrawiam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 2 LED Module 120w inc Controller, Mount and Power Supply - $1349.95 3 LED Module 180w inc Controller, Mount and Power Supply - $1799.95 Ceny masakra Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 rekin1 -jest też taka opcja"2 LED Module 100w inc Mount and Power Supply - $799.95 3 LED Module 150w inc Mount and Power Supply - $949.95" tylko 20 lub 30 wat mniej ale cena chyba przystępna. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 Tak, tylko tańsza opcja nie ma komputera a z tego co widzę to na forum sami maniacy "wodotrysków" siedzą więc raczej odpada, pomijając już to że na syfiastych diodach, bo Cree już się nie załapało na wersję oszczędnościową. Poza tym zastosowane w droższej wersji XM-L do najefektywniejszych też nie należą. Takze diabeł tkwi w szczegółach - znowu płaci się za design, który moim zdaniem pomimo że fajny to i tak nadaje się do szerokich (myślę że od 80 cm) zbiorników aby wykorzystać możliwość pochyłu, poza tym i tak ukryłbym go w koronie bo daje po oczach jak "lampa na przesłuchaniu". Jeśli juz płacić za design taką kasę to sądzę że powinien on jeszcze co rano jajecznicę robić, prać skarpetki i czasami żonę zastępować w ... No ale cóż, każdemu ze swoimi pieniędzmi wolno robić co mu się podoba. Chociaż z drugiej strony jakby one w Polsce kosztowały tyle co w dolarach - bez cła, vatu, dopłaty za gwarancję to cena jakoś specjalnie nie szokuje. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 Słońce też nie świeci prosto z góry pod kątem 90' cały dzień.ale z drugiej strony też nie świeci z różnych punktów na widnokręgu nie przesuwając się przez cały dzień... Pozdrawiams eb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2011 A dla mnie to pie....... Na t5 jakoś nikt nie narzeka , że świecą pod kątem prostym .... Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach