Skocz do zawartości
kiwalski

grubosc szkla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaka grubosc szkla powinno miec akwarium okolo 1350l??Wymiary to 210 na 80 na 80cm Czy 12mm wystarczy ????

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie dzieki za stronke czyli moze byc bo akwarium posiada listwy wzdluzne i 2 poprzeczne

Pozdrawiam

Najwyzej bede plywal w domu z rybkami:)

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

150x50x50 cm baniak szyba o grubowsc 7,5 mm ? heh a wzyciu bym tego w domu níe postawil :] tutaj robia albo z 10 mm albo 12 mm.

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie troche obawiam sam teraz mam 620l 170na60na60 i grubosc szyby mam 12mm A akwarium o ktorym pisalem nie bede zamawial tylko juz jest do kupienia takie

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swirlej2 :

150x50x50 cm baniak szyba o grubowsc 7,5 mm ? heh a wzyciu bym tego w domu níe postawil :] tutaj robia albo z 10 mm albo 12 mm.

Czesc Zbyszek

Niema szyby 7,5mm jest tylko 8mm przynajmniej ja sie jeszcze nie spotkalem ze szyba 7,5mm

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha 8mm spokojnie wystarczy na baniak 150.50.50 375l a na baniak 150.50.60 450l czeba juz 10mm i spokojnie wystarczy daje leb:D:D

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grzesiek wo :

Wiesz jaka jest to tafła szkła . 19mm i o cieńszej zapomnij.

Zgadzam sie z grzesiem wo co do grubosci szkla 19mm a o szybie 12mm zapomni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
210 na 80 na 80cm Czy 12mm wystarczy ?

A może jest możliwość napełnienia tego akwarium przed zakupem?

Jak się zaleje do pełna, to będzie widać jak się szkło zachowuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ultra :
210 na 80 na 80cm Czy 12mm wystarczy ?

A może jest możliwość napełnienia tego akwarium przed zakupem?

Jak się zaleje do pełna, to będzie widać jak się szkło zachowuje.

moze byc problem z obserwacja, ale na pewno uslyszysz :D

150x50x60 + wzmocnienia, 10mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje 135/55/50 szyba 10mm bez wzmocnień - jeszcze nie zalewałem. Najwyżej sąsiadowi z dołu oberwie się za trzy lata wiercenia ;P

Pozdrawiam Jacek 3_2.gif 370l, sump 100l, 40kg LR, 4*T5 54W DSCF2002.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hara :

moje 135/55/50 szyba 10mm bez wzmocnień - jeszcze nie zalewałem. Najwyżej sąsiadowi z dołu oberwie się za trzy lata wiercenia ;P

Oraz najwyzej odnowisz mu mieszkanie (na swoj koszt), bo pewnie biedak ma zakurzone po tym wierceniu :D

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak powaznie,

Panie i Panowie

koszt samego baniaka jest tak maly w porownaniu do calosci systemu akwa morskiego, a przy tym rola tanku jest dosyc zasadnicza :) i w razie czego nie jest go tak latwo wymienic jak np. swiatlo czy jakas pompke,

wiec chyba nie warto oszczedzac.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.