Gość kapitan Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Przecież Gotter wkleił filmik, jak poszukasz to znajdziesz. Jest w Googlach 100 prac o tym dlaczego sprawa z CO2 to bujda. Nie każ mi przepisywać tego To też piszą naukowcy i opierają na konkretnych badaniach, dlaczego zabierasz stanowisko zapoznając się tylko z jedną stroną "konfliktu" ? Pozdro Nie raz widziałem ciekawe ekologiczne akcje. Oto taka z życia. Był odcinek drogi który był szutrowy. Równali go co jakiś czas, ale to niewiele dawało. Droga po 2 tygodniach była nieprzejezdna. Ale był to dość drażliwy odcinek, dzięki niemu można było wyjechać z miasta szybciej w moim kierunku, oszczędzić jazdę przez 2 przejazdy kolejowe, osiedle etc. Ale zgody nie było, 3 ekologów ją zablokowało ponieważ żył tam jakiś gatunek żaby. W konsekwencji grupę ekologów zwyczajnie spłacono, dano im pieniądze iiiiii... Problem przestał wg nich istnieć. Już żaby nie przeszkadzały, drogę można było zrobić asfaltową. To jest ekologiczne? Takie zachowania mnie obrzydzają, dlatego czasem staję w opozycji do napompowanego krakania... To jest aktualne w każdym kraju Ekolodzy to tak naprawdę banda hipisów szukająca funduszy na zioło A ideologie są im obce, chociaż sobie przypinają szczytne idee. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gotterdammung Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Przecież Gotter wkleił filmik, jak poszukasz to znajdziesz. Jest w Googlach 100 prac o tym dlaczego sprawa z CO2 to bujda. [...] To jest aktualne w każdym kraju Ekolodzy to tak naprawdę banda hipisów szukająca funduszy na zioło A ideologie są im obce, chociaż sobie przypinają szczytne idee. To kubek wklejał filmik A co do ekologów - ja bym stronił też od uogólniania. Chciałbym wierzyć iż są tacy ludzie którym poważnie zależy na tym środowisku naturalnym i działają aktywnie, z pasją, aby było jak najlepiej z nim. I na bank tacy są Edykta: Tak dla jaj przypomnę prawo Godwnina : "Wraz z trwaniem dyskusji w Internecie, prawdopodobieństwo przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1" Więc trzeba trzymać emocje na wodzy Pozdrawiam! Gott Cytuj -UNDER CONSTRUCTION- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lionfish Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Gotterdamung, jak klikniesz na mojego nicka to dotrzesz do magicznego miejsca gdzie mieszcza sie informacje o mnie, miedzy innymi link do mojej strony. Kapitan na te 100 prac przypada kilkaset tysiecy ktore popieraja argumenty za. Probowalem sie z tym zapoznawac ale moja reakcja byla podobna jak na wczesniej wklejony film. Te badania probuja obejsc ten problem w ten sposob ze pokazuja przyklady np. z geologicznej przeszlosci mowiace o tym ze takie zmiany juz byly. Ale ja sie zgadzam ze takie zmiany juz w historii Ziemi nastepowaly! Co nie znaczy ze czlowiek tez nie mogl takich zmian wywolac swoim zachowaniem. A no to dowody sa niezbite. Kolejny niepowazny przyklad - probuje sie wmawiac ze zmiany na cieplej to zmiany na lepsze, juz pisalem- w Europie moze tak ale wiekszosc swiata to nie Europa. Z tego co wiem to nie ma badan ktore by dowiodly ze nie ma zwiazku z emisja gazow cieplarnianych a ociepleniem klimatu. Jesli masz taki przyklad to chetnie sie zapoznam. Tylko poprosze o raport naukowy a nie filmiki robione pod publike po to aby wzbudzic sensacje. A co do polityki i przekupnosci ludzi - zawsze znajda sie ludzie ktorzy wykorzystaja takie sytuacje w nieuczciwy czy niemoralny sposob. Na wojnie tez wielu zarabia, co nie znaczy ze jej nie ma i ze nie dzieja sie straszne rzeczy. Z drugiej strony robienie biznesu na ekologi to moim zdaniem nic zlego. Myslicie ze Szwecja to taki ekologiczny kraj bo zyja tu jacys inni ludzie? Owszem, moze bardziej swiadomi globalnych problemow ale poprostu potrafia na ekologii zarabiac pieniadze, co jest rzecza korzystna zarowno dla gospodarki jak i dla srodowiska. Co do niecheci do podatkow w Polsce to sie nie dziwie ze sie opieracie, bo nie widac na co ida. Tutaj w Szwecji placisz je z usmiechem na twarzy bo wiesz ze zostana dobrze spozytkowane. Cytuj Pozdrawiam, Piotr Moj blog: http://www.brightsidereef.blogspot.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gotterdammung Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 @lionfish - Byłem, przeczytałem, podziwiam. Teraz wiem że mówisz "z serca". Pełen szacunek za decyzję. Pozdrawiam Gott Cytuj -UNDER CONSTRUCTION- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lionfish Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Dzieki, choc nie wiem jak dlugo wytrzymam bo kocham takze akwaria morskie. Ale tak jak napisalem, bede sie staral wystartowac cos ekologicznego, przynajmniej jesli chodzi o pochodzenie zwierzat. Cytuj Pozdrawiam, Piotr Moj blog: http://www.brightsidereef.blogspot.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Takie coś mi się akurat podoba, świadome społeczeństwa, jak w Danii gdzie nie uświadczysz papierka na ulicy. A u nas ludzie śmieci do lasu wywożą... Akurat ja byłem wychowywany w rodzinie pro-ekologicznej i jestem raczej uczulony na te sprawy, ale po prostu w temacie CO2 często odnoszę wrażenie, że naukowcy bardziej starają się dopasować naszą działalność do zachodzących zmian, niż faktycznie szukać ich źródła. Są tacy co twierdzą, że te zmiany zimno/ciepło są dyktowane zmianami w koronie słońca, dla mnie jest to bardziej prawdopodobne. Wracając do tematu umierających mórz. Czytałem niedawno o ukwiałach. O tym, że te zwierzęta potrafią żyć setki lat, a w akwarium dobry akwarysta utrzyma niektóre gatunki przy życiu 2 lata, mistrz morszczaków może z 5 lat. O tym że wolno się rozmnażają, że po prostu szybciej je wysyłają do akwarystycznych niż nadążają się "odnawiać". Szukałem czegoś kompatybilnego dla moich błazenków, ale wiecie co? Po tej lekturze zrezygnowałem z zakupu ukwiału. Nie ma co bezmyślnie mordować zwierząt żeby przez krótki czas nacieszyć oczy i pobawić się w akwarystę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lionfish Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Mozesz tez sie rozejrzec za hodowlanym ukwialem. Quadricolor czesto sie dziela. Cytuj Pozdrawiam, Piotr Moj blog: http://www.brightsidereef.blogspot.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lionfish Zgłoś Napisano 17 Lipca 2011 Zapraszam do lektury jeszcze jednego artykułu o Bałtyku http://brightsidereef.blogspot.com/2011/07/baltic-sea-challenge.html Cytuj Pozdrawiam, Piotr Moj blog: http://www.brightsidereef.blogspot.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2012 Odtlenianie oceanow http://ziemianarozdrozu.pl/encyklopedia/127/anoksja-oceaniczna-i-bakterie-siarkowe...... zreszta cala stronak bardzo ciekawa Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach