polek Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam. Za parę dni zalewam moje 180 l netto. Pytanie, jaką sól polecacie? Albo jaką odradzacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Na początek najlepsze wydają się być Instant Ocean lub Reef Crystals. Na pewno nie zasalaj Tropic Marine Bio-Actiff. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 na ten temat jest tu już kilka wątków poszukaj dobrze pod hasłem "jaka sól" a tak w skrócie co osoba to opinie Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 uzupełnik dane skąd jesteś i poszukaj wody z podmiany. najlepsza na start. Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polek Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 O tej wodzie z podmiany myślałem, może się uda, no ale na pewno nie całe 180 l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 na poczatek nie musisz zaewac calego akwa. Wystarczy ze skale zkryje Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Czy kolega zaleje baniak do połowy, czy zdobędzie wodę na podmiankę i tak w własną sól zaopatrzyć się musi. Ja z własnych doświadczeń polecam reef crystals. Ja na niej startowałem i bardzo sobię chwalę. IO o bardziej chyba pod balling ludzie proponują a to ci raczej na początku nie grozi:) Pozdrawiam Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach