inmar Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Włamanie-Hodowla dyskowców Anseo. przez kocan1 » Wto Sie 30, 2011 8:00 am Nie byli to przypadkowi włamywacze ponieważ zostały wyłowione i skradzione tylko ryby w rozmiarach 15-17 cm i rozmiarze jumbo. Łącznie zostało skradzionych około 40 ryb. Pary: leopard snake skin 2 szt pigeon blood silver 2 szt pigeon blood blue 2 szt red melon (azja) 2 szt snake skin 2 szt brown 2 szt oprócz tego: solid turcus, pigeon blood red 2 szt pigeon snake spotted leopard red melon pigeon blood silver 2 szt red white 2 szt tomato red rose snake skin 2 szt i kilka innych Oczywiście na miejscu już jest policja i zajmuje się tą sprawą. Ryby raczej nie zostały skradzione na własny użytek, a raczej pod zamówienia lub do ogólnej sprzedaży. Wierzymy, że w tak małym światku jaki stanowią 'paletkarze' nie da się ukryć takiej ilości ryb puszczonej do sprzedaży. Gdyby ktokolwiek z Was coś usłyszał lub zobaczył bardzo prosimy o kontakt na stronie Anseo.pl. Dla osoby, która przyczyni się do ujęcia sprawcy wyznaczamy nagrodę w wysokości 1000 zł. Prosimy także aby umieścić ten komunikat na forach gdzie się udzielacie, tak aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zaistniałej sytuacji, a przede wszystkim żeby sprawca wiedział, że nie pozostanie bezkarny. Dodam iż hodowla znajduję się w Poznaniu. Więcej na stronie http://www.discusforum.pl Pozdrawiam Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 I do czego to doszło... Nawet ryby kradną Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Ktoś ze światka akwarystycznego, zwykłe lumpy raczej koncentrują się na złomie Teraz cwaniaczki będą to sprzedawali z kilku kont na allegro i po forach akwarystycznych. Sam miałem włama do firmy 2 tygodnie temu (w Polsce), dobrze że sąsiadka czujna była, rodzinka złapała razem z policjantami dwóch elementów, a potem policjanci złapali jeszcze trzech. Element jest teraz dobrze zorganizowany i nie boją się, bo znikoma szkodliwość czynu. Powinni ucinać ręce jak nie ma miejsca w więzieniach. PS. Teraz morszczaki wiemy, żeby uważać na paletkarzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) jakis czas temu u mnie w miescie znajomemu z wolier gwizdneli ptaki o wartosci ok 5-6000 zeta...byly to min. papugi ktorych sam bal sie karmic z reki bo maja takie wielki dzioby ze paluch leci odrazu a w jedna noc poszly wszystkie,,takie kradzieze albo sa na zlecenie albo robione przez kogos kto sie tym zajmuje Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 dzisiaj sąsiadka na swojej skrzynce pocztowej w klatce nakleiła "nie kradnij moich gazet". Dodam tylko, że to prasa z branży księgowości. Ludzie wszystko kradną, aż strach. (A poczta zachęca do podpisywania sie pod deklaracją - wrzucimy Ci do skrzynki Twoj Polecony listy, gdy Ciebie nie ma w domu). Sorki za offtop. Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja tylko mam nadzieję, że to faktycznie do akwarium ukradli a nie na patelnię :/ Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lenar Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Witaj "inmar" właśnie wrzuciłem twoją informacje o kradzieży na forum PKMD, także mam nadzieje że którys z tamtejszych forumowiczów wpadnie na jakiś trop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Widzę , że na Forum Malawi też już jest. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawełG Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 takie czasy złodzieje już się nie boją że policja zapuka do nich o 6 rano Cytuj 240l 06.08.09r do 14.04.11r Ruszyło 160x60x60 09.03.11r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Takie czasy wróciły po rozwaleniu koalicji pis, na własne życzenie a teraz beczą Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytan69 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 "Bo to nasza polska właśnie" Cytuj 112L 4x24w;5000l/h ~21kg LR; 3kg LS zapraszam również na moją stronkę nie akwarystyczną związaną z zarabianiem w internecie http://www.e-krezus.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Niestety ale nikomu nawet nie zasmierdzi, rybcie juz siedza za granica zachodznia znajac zycie a w polsce nawet nie uslyszymy ze ktos cos sprzedaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2011 Dokładnie wyjścia sa dwa, albo na zamówienie i pojechały raczej na wschód niz na zachód, albo... Były wysoko ubezpieczone... Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSz Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2011 Taaak, a ruscy je przemiela i zrobia z nich kotlety jak znam zycie (i ruskich). Swiat schodzi na psy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach