Skocz do zawartości
Szymon

Tunze 220/3 poziomy - prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos z Was uzywa tego odpieniacza? jak sie sprawuje? czy faktycznie w 200l powinno nie byc problemow z odpienianiem? pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam odpieniacz tunze, co prawda nie ten model. Jestem z niego bardzo zadowolony,uważam że spokojnie możesz go dac go do takiego akwa, tylko nie przesadź z obasadą:)

Opłaca się je kupić używane bo na prawdę dużo tracą na wartości a w sumie skimmery przez użytkowników uważane za jednych z najlepszych. Powiem Ci jeszcze jedno, nie sugeruj się opiniami ludzi którzy ich nigdy na oczy nie widzieli.

P.S O ile dobrze pamiętam to użytkownik D. Sztark czy jakos tak sprzedawał taki odpieniacz za chyba 450zł.

Pozdr. Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko w sprawie twojego odpieniacza Tunze.

Czy prawdą jest że nie usuwa planktonu?

Nie do końca wiem czy to ma być fito czy zooplankton?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

d.sztrak powiadasz?:p:):) to byl nowy odpieniacz - i ja go teraz mam. producent deklaruje go do zbiornikow nawet 400l, wiec mysle, majac wzglad na marke tunze, ze u mnie zda egzamin, ale obawy zawsze sa, wiec pytam doswiadczonych w tym temacie.pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SzymonL najpierw kupiłeś a później pytasz ?? troszkę dziwne :)

-- akwa 160L, Biostar Flotor, RO+DI, 6x24W T5, cyrkulacja 2000l/h, sól KENT Marine, LR 25kg Ophiolepis superba, 3x?limak, 9xpustelnik, Z.velifierum, 2xA.occelaris, E.bicolor, A.typicus, Xenia, Rhodactis indosinensis, Lobophyton, Clavularia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze zle sformulowalem pierwsze pytanie - tak czy siak czekam na dalsze opinie. chce wiedziec jak najwiecej o swoim odpieniaczu - czy to dziwne?:)pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze zrobiłes go kupując :wink to świetny odpieniacz za śmieszną kasę. To twoje pierwsze morskie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drugie - mam jeszcze nano 100l na miniflotorku, ale wiadomo, ze to zupelnie inna bajka...:) jak dojrzeje mi to 200l chce przeniesc obsade i miec tylko jedno.pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Zrobiłeś świetny zakup. Moim zdaniem to jedne z najlepszych odpieniaczy. Podobno są łaskawe dla fito ale to wiem tylko z reklam producenta wiec trudno zająć stanowisko. Mam znacznie większy model dw akwa 800l i pomimo małych rozmiarów i "dziwnego" wyglądu działa świetnie. I to co napisał Olek "krytykuja go tylko Ci co go nigdy nie uzywali".

Pozdrawiam

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ten rozmiar mnie zalatwil, jak go zobaczylem, kiedy przyszla paczka, mina mi zzedla. tak samo zareagowal @Pilot. W sumpie wyglada dosyc smiesznie, jest po prostu maly.

Dzieki za opinie Tomasz i Olek - uspokoiliscie mnie:) pzdro

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.