Skocz do zawartości
Bioly

pomtrzebuję pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

2,3 5,6 zakład energetyczny wyłączy mi prąd w godz,6,30-18 baniak typowo sps-owy,filtracja wspomagana phos balls,od 3 dni włączony reaktor wapnia, co robić, co z phosballs po włączeniu prądu, po prostu proszę o rady pozdrawiam Grzegorz

380l+100lsump,HQI2x250W+T5 2x54W,cyrkulacja30000,ATI BM200,Eheim 1262,Reaktor wapnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprościej to przetwornica i akumulator - ale to do pomp, oświetlenie myślę, że zostaw na samych świetlówkach, żeby PH zbytnio nie skoczyło. ja bym na pewno odłączył phos balls. Z temperatura nie ma tragedii, myślę, że nic się nie stanie jak grzałki (o ile masz) nie włączysz. Zresztą ja w ogóle nie mam grzałki :). Najważniejsza to cyrkujacja.

pozdro

Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to zadna rada ... ale u mnie jak wylaczaja to idzie ulicami i ciagnalem juz nieraz prad od kolegi blisko 400 m .... jakos dalo rade:)

ponad 1000l wody w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam możliwości zainstalowania jakichkolwiek urządzeń elektrycznych,po prostu nie ma mnie w domu,muszę być w pracy,

380l+100lsump,HQI2x250W+T5 2x54W,cyrkulacja30000,ATI BM200,Eheim 1262,Reaktor wapnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze - lipa. Zamien dzien z noca. Przez te kilka dni swiec w nocy a w dzien minimum aktywnosci- cyrkulacja i moze phosballe oczywiscie tak jak wyzej napisano z przetwornicy.

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy masz mozliwosc wlaczenia agregatu? U mnie najlepiej sie sprawdzal. Spokojnie chodzi 8-10 godzin na jednym baku.

Przy okazji dzieki Twojemu postowi cos mnie tknelo zeby sprawdzic na stronie elektrowni czy nie ma planowanych wylaczen... i jak byk napisane, ze w przyszla srode 08:00-15:00 wylaczaja! Fart, ze sprawdzilem bo niespodzianka niefajna bylaby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.