Bioly Zgłoś Napisano 1 Września 2011 2,3 5,6 zakład energetyczny wyłączy mi prąd w godz,6,30-18 baniak typowo sps-owy,filtracja wspomagana phos balls,od 3 dni włączony reaktor wapnia, co robić, co z phosballs po włączeniu prądu, po prostu proszę o rady pozdrawiam Grzegorz Cytuj 380l+100lsump,HQI2x250W+T5 2x54W,cyrkulacja30000,ATI BM200,Eheim 1262,Reaktor wapnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano 1 Września 2011 Najprościej to przetwornica i akumulator - ale to do pomp, oświetlenie myślę, że zostaw na samych świetlówkach, żeby PH zbytnio nie skoczyło. ja bym na pewno odłączył phos balls. Z temperatura nie ma tragedii, myślę, że nic się nie stanie jak grzałki (o ile masz) nie włączysz. Zresztą ja w ogóle nie mam grzałki . Najważniejsza to cyrkujacja. pozdro Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matejoz Zgłoś Napisano 1 Września 2011 moze to zadna rada ... ale u mnie jak wylaczaja to idzie ulicami i ciagnalem juz nieraz prad od kolegi blisko 400 m .... jakos dalo rade:) Cytuj ponad 1000l wody w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bioly Zgłoś Napisano 1 Września 2011 nie mam możliwości zainstalowania jakichkolwiek urządzeń elektrycznych,po prostu nie ma mnie w domu,muszę być w pracy, Cytuj 380l+100lsump,HQI2x250W+T5 2x54W,cyrkulacja30000,ATI BM200,Eheim 1262,Reaktor wapnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 1 Września 2011 Kurcze - lipa. Zamien dzien z noca. Przez te kilka dni swiec w nocy a w dzien minimum aktywnosci- cyrkulacja i moze phosballe oczywiscie tak jak wyzej napisano z przetwornicy. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darev Zgłoś Napisano 1 Września 2011 przetwornica plus akumulator plus ładowarka i przekaźmik na 230V i śmiga w pełnym automacie Cytuj 200 litrów słonej wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubaaas Zgłoś Napisano 1 Września 2011 Czy masz mozliwosc wlaczenia agregatu? U mnie najlepiej sie sprawdzal. Spokojnie chodzi 8-10 godzin na jednym baku. Przy okazji dzieki Twojemu postowi cos mnie tknelo zeby sprawdzic na stronie elektrowni czy nie ma planowanych wylaczen... i jak byk napisane, ze w przyszla srode 08:00-15:00 wylaczaja! Fart, ze sprawdzilem bo niespodzianka niefajna bylaby. Cytuj 1248l+700l (3x400W+6x39W, BK250, 2x8000l/h obieg, 60X Tunze cyrkulacja i inne graty...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach