Skocz do zawartości
KosiTrawnik

LAMPA LED WEIPRO LED-C90 90CM

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś już wypróbował LAMPA LED WEIPRO LED-C90 90CM ponieważ jestem zainteresowany kupnem nad moją szklankę.

I jeszcze pytanko: Ile bym takich belek potrzebował nas akwarium 112l ?

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja stosuję taką lampę. Jak na razie lampa spisuje się ok. moje akwa ma 140l, 135 cm długości i 35 cm wysokości. Jedynym minusem tej lampy jest wąski strumień światła. ja mam lampę centralnie wypośrodkowaną i część za lampą i przed są niedoświetlone. W planie jest zakup następnej lampy. Musisz pamiętać, że duże znaczenie ma wysokość zbiornika. Im wyższe tym większa moc światła. podejrzewam, że w twoim przypadku potrzebne będą 2 lampy a może i 3. wiele zależy od wymiarów zbiornika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o tą drugą lampę to daj sobie spokój ze względu na na barwę światła. Musi być coś 10000K lub wiEcej. W lampie weipro diody białe mają 10000K a niebieskie 420-450 nm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o tą drugą lampę to daj sobie spokój ze względu na na barwę światła. Musi być coś 10000K lub wiEcej. W lampie weipro diody białe mają 10000K a niebieskie 420-450 nm

te diody 10000k to nawet na półce z takimi nie leżały :thumbdown:

akwarium 60x60x60 + 50l sump, odpieniacz DELTEK SC1350 lampa led 130W, biopellets

http://www.nano-reef...m=posts&q=32943

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest napisane

zimny biały ... barwa 6000K

jak same ryby i glony będziesz trzymał to się może i nada.

900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest napisane

zimny biały ... barwa 6000K

jak same ryby i glony będziesz trzymał to się może i nada.

gdzie to pisze bo nie widzę???

akwarium 60x60x60 + 50l sump, odpieniacz DELTEK SC1350 lampa led 130W, biopellets

http://www.nano-reef...m=posts&q=32943

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem,widziałem ale narazie brak funduszy :thumbdown: chyba przerobię moją pokrywę 2x18W i dokupie 4x39W to będzie chyba najlepsze rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie mała moc i stosunek ceny do ilosci swiatla beznadziejny,ale na nocne się nada.

Zapomnij o jakichkolwiek swietlowkach LED nie opłaca sie i tyle.

Lepiej zrobic lampe DIY na LEDach Cree.

Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą.

odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

To, że ma małą moc to dobrze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.