LUK4344 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 U mnie wyszło tak że musiałem zrobić drugą szawkę bo się nie zmieściłem do tej pod zbiornikiem, tak więc sprzęt zajmuje więcej miejsca niż sam zbiornik Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 kto ci robił elektrykę?? Sam majstrowałem. Zanim zalałem baniak to minęło duuuużo czasu (można rzucić okiem na mój wątek) więc na spokojnie sobie dłubałem. Aha - żeby nie było - elektrykiem nie jestem. Po prostu bardzo podobny patent miałem w poprzednim zbiorniku tylko wykonanie trochę gorsze. Sama koncepcja sprawdziła się idealnie więc teraz po prostu to powieliłem na ciut większą skalę :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Darek nie ogarniam pytanie o papier toaletowy w szafce Ale czy uchwyt musi byc z nierdzewki czy zwykly obleci. P.S. osobiscie najlepsze do polerowania szyb sa swierszczyki Uuuup ale "skucha" skoro papier toaletowy jest w szafce pod akwarium to gdzie w takim razie sa swierszczyki He he a gdzies Ty tam dojrzal papier toaletowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 u mnie jak w tym kawale z blondynka. otwieram maske, a tu silnika brak Za to niezly bajzel jest, a w nim to czego uzywam regularnie. papier również musi być, choć najważniejszy jest obciachowy ręczniczek na podłogę (akurat w praniu ) Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Uuuup ale "skucha" skoro papier toaletowy jest w szafce pod akwarium to gdzie w takim razie sa swierszczyki He he a gdzies Ty tam dojrzal papier toaletowy Na ekranie telefonu po lewej stronie nad scierkami z kuchni i niebieska kuweta Dzis jednak juz nanormalnym ekranie zdalem sobie sprawe ze skucha. BTW koledzy za wielkiej wody pooswiecaja cale pomieszczenia na filtrownie a tu prosze, pol metra kwadratowego i wszystkie bajery Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 elooo temat jak by cos podupadł jak macie jakieś fotki to zapodajcie tutaj wiele osób które zakłada baniak lub go powiększa może podpatrzeć jakieś fajne rozwiązania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Szafka nabita i bedzie ciezko cos nowego dodac... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Stani na ciebie jak zwykle mozna liczyc, a uloznie skaly w glownym baniaczku masz wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 stani zmieniłeś lampę na T5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaczal Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Chyba jedyna bez odpieniacza. 1. Algaescrubber 2. Zbiernik 1,5L automatycznej dolewki 3. Automat napełniania podmiany 4. Komora podmiany 5. Automatyczna dolewka 6. Pompa obiegowa 1/2 wydajności na górę reszta bajpasem do sumpa Pozdrawiam Cytuj 140l + 42l + 12l podmiana; obiegowa NJ4500; cyrkulacja JVP-101; DSR UAPS Zalane 18-11-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 To i ja się podłącze do tematu trochę się nazbierało tego pod akwarium Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Stani, teraz rozumiem pytania na priv Tak w ogóle, to nie wiem czy robić foty mojego sumpa, po pierwsze jestem w ciężkim szoku, ile potraficie zmieścić w szafce, ja to mam w kilku różnych miejscach na bagnie Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Tak w ogóle, to nie wiem czy robić foty mojego sumpa, po pierwsze jestem w ciężkim szoku, ile potraficie zmieścić w szafce, ja to mam w kilku różnych miejscach na bagnie Pozdrawiam seb śmiało seb nie wstydź się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Ale tak wszystko mam pokazać??? To w niedziele dopiero Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2011 Darek, tak, zmienilem lampe. Na akwarium mozesz zauwazyc na wzmocnieniu poprzecznym koncowke lampki ogrodowej na bat. sloneczne. W dzien sie laduje a wieczorem sama wlacza i to jest moj ksiezyc. Seb, dzieki za info o lampach, w koncu masz z nimi do czynienia na codzien qba25; ulozenie skaly jest dosyc proste; dwie kolumny (jedna z ceramiki, druga z zywej skaly) i plyta ceramiki na tylnej szybie. Do ceramik, w roznych miejscach, dokleilem nieco zywej skaly. Po roku trudno jest rozroznic co jest co. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2011 Przypuszczam,że żadna z szafek w środku nie wygląda jak miała wyglądać a dodatkowe przedłużacze i urządzenia dochodziły sukcesywnie w miarę potrzeb i pomysłów.To jak z budową domu,pierwszy buduje się dla wroga drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2011 @inmar - ja nie mam ani jednego dodatkowego przedłużacza :-) Na moje szczęście przewidziałem nadmiar gniazdek i jeszcze kilka zostało wolnych. Najlepiej rozpisać sobie urządzenia jakie planujemy posiadać i dodać jeszcze z 4-5 gniazdek na zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAREK75 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 U mnie to jakos tak biednie Grzegorz co ty piszesz ,ładnie i skromnie ,a nie na s.... wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 U mnie to jakos tak biednie Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Grzesiu, a co to jest te wirkowate plamki na glonach ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Nie moglem sobie dac rady z eksmisja wirkow wiec dostaly mieszkanie zastepcze. Przynajmniej nie imprezuja w glownym. Z reszta do tego pojemnika nie ingeruje, tam sie dzieje co chce. Pomijajac zooplankton i inne robactwo sa wirki, cyjano, dino, okrzemki, gloniska krzaczaste, aptaisie. Co wam tylko przyjdzie do glowy znajde w tym amlym szambie. Na poczatku rosly tam same glony, ale natura rzadzi sie swoimi prawami. Kiedy skonczylo sie PO4 i No3 przestalem sie interesowac uprawa malego zieleniaka. Pojemnik zasilany jest z akwarium grawitacjnie, zasda naczyn polaczonych. W bocznej sciance pojemnika srubunek kolanko i splyw do sumpa. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Slowem, filtracja wirkowa. Przynajmniej nie potrzeba adsorbera silikatow itp Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanuszD Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 moja szafa Cytuj http://nano-reef.pl/topic/48524-moja-rafa/page__hl__%2Bmoja+%2Brafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2011 Ładnie,pomysłowa półka z tyłu na sprzęt.W mojej szafce będę chciał zmieścić: 1.zbiornik na rozrabianie solanki i będzie musiał chyba mieć z 100L lub więcej 2.sump z odpieniaczem+przegrody na absorbery+dwie pompy obiegowe 3.część szafki może oddzielona od reszty na komputer,pompy dozujące,inne rzeczy elektryczne. 4.miejsce na 10-sięcio litrowe kanistry z ballingiem 5.Miejsce na resztę szpargałów,może jakaś szuflada na drobne rzeczy. Czy o czymś zapomniałem ? Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 Janusz nie mówiłeś mi nic o suplementacji margaryny ??! Teraz już znam tą tajną broń na kosmiczne przyrosty. Lepiej wrzuć fotke góry a nie dołu. Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach