J@cekWro Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2011 Witam, Od jakiegoś tygodnia mój żółtek ma dziwne drgawki jakby się z czegoś otrzepwał, chowa się w skałach, nie chce jeść żadnych mrożonek ani też alg nori ... jedyne co zjada to spirulina w płatkach (dobre i to), pływa cały czas jakby z otwartym dziubkiem i prawdopodobnie ma też rozwolnienie bo do czasu do czasu wypuści chmurkę. W sumie żadnych objawów zewnętrznych nie widać, żadnych pasożytów ani zmian na skórze, nie chudnie, żadnych wzdęć, nawet od czasu do czasu standardowo pogoni za Xanthurum. W zbiorniku u mnie pływa już prawie rok, w poprzednim był chyba ze 2 lata. Jakieś dolegliwości żołądkowe, może niestrawność ? ... w sumie pewnie o leczeniu nie ma mowy ale jakieś rokowania może macie, ktoś się z czymś takim może też spotkał ... Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 musiałbyś mu zajrzeć w skrzela, tam pewnie coś siedzi. Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2011 Żółtek przeszedł na wegetarianizm ... nie rusza mrożonek, a za kilka płatków Spiruliny to by zabił ... nie wiem co mu jest Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2011 Normalka, pokolce są roślinożerne Może w diecie mu zielonki brakowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2011 Żółtek przeszedł na wegetarianizm ... nie rusza mrożonek, a za kilka płatków Spiruliny to by zabił ... nie wiem co mu jest To dawaj mu jak najwięcej spiruliny:) tylko pamiętaj że ryby jedzą w nieskończoność aż pękną. Nie je mrożonek bo zapewne są zbyt ciężko strawne, spirulina jest z kolei "lecznicza", pewnie ma jakieś problemy z trawieniem. Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach