el_kocurro Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Właśnie sprawdziłem rachunek z Energi 1 kwh z przesyłem = 61 groszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pol Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 dla firm mozna cos wyrwac taniej ale to nie jest taryfa G11 , i to jest lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Panowie my to jeszcze mamy małe zużycie energii. Przemysł zużywa gigantyczne ilości energii. Jeden próżniowy piec do obróbki cieplnej zużywa więcej energii niż wszyscy akwaryści morscy w mazowieckim razem ze sklepami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 rekin1 wkręć z powrotem stare 40-60W żaróweczki czy nawet te "energooszczędne" halogenowe i porozmawiamy za miesiąc.. ;] Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2012 rekin1 wkręć z powrotem stare 40-60W żaróweczki czy nawet te "energooszczędne" halogenowe i porozmawiamy za miesiąc.. ;] Proponuje jeszcze raz przeczytać mój wpis o ledach Chyba się nie zrozumieliśmy Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2012 myślę ze jak by w energetyce była zdrowa konkurencja tak jak jest np w sieciach komórkowych to wtedy było by ok. a tak jak mamy teraz to lepiej nie będzie tylko gorzej Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach