grzegorz.p Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2012 witam,czy ktos moglby mi pomoc w okresleniu ilosci wody RO -potrzebuje rozpuscic 100gram SIARCZANU POTASU[K2SO4],jesli nie tutaj prosilbym o pomocne info na priv,pozdrawiam Cytuj bez morskiego akwa tez mozna zyc, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
event Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2012 w litrze ,a po co ci ten siarczan potasu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2012 wg mojej tablicy rozpuszczalności w 100 g H2O w temperaturze 20 C rozpuści się max 11 g siarczanu potasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DiTus Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2012 A nie lepiej już KCl zamiast tego siarczanu... Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Pozdrawiam, Piotrek 120x70x50 3-side view, T5, 2x6100 + 2x6550, BK 250, Profilux, DaStaCo, AF, AiO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 DiTus - na jakiej pdstawie proponujesz KCl? Przeciez Grzesiek wyraznie wielkimi literami napisal ze chodzi mu o K2SO4. "- dzien dobry - jest brukselka? - jest ale proponuje panu gwozdzie zamiast brukselki." Grzesiek - napisz wiecej. Musisz otrzymac konkretne stezenie ? Molowe czy procentowe? 100g K2SO4 rozpusci sie w kazdej ilosci H2O powyzej 1,1 litra. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.p Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 oki wiec tak,dziwnie to zabrzmi ale sam nie mam pojecia czy molowe czy procentowe -poprostu mam taka ilosc -a do czego mi potrzebne-coz przyznam sie szczerze chce to dozowac do akwa z mysla o nasyceniu kolorow spesow-tutaj potas poprawia kolor czerwony oraz rozowy,zielony pomaga w nasyceniu zieleni,sam jodek potasu znow wyciaga niebieski i filoet,chce sam sprubowac ostroznie dozowac te trzy pierwiastki-markowe produkty sa dla mnie za drogie,mam nadzieje iz mnie za to nie zlinczujecie , p.s.co do np zelaza-znacznie pomaga glonom w refugium-azotany i fosforany to nie wszystko-to znacznie poprawia wyciaganie z wody wyzej wpomnianych zwiazkow-sporo ostatnio czytam w necie na temat filtracji glonowej-tak troche odbiegajac od tematu,pozdrawiam Cytuj bez morskiego akwa tez mozna zyc, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.p Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 widze iz slabe zainteresowanie tematem ,chlopaki a czy ktorys z was dozuje cos dla poprawienia kolorkow korali w podobny sposob czy tylko i WYLACZNIE polegajac na firmowych produktach?,wielu z was ma naprawde bajeczne cukierkowe kolorki sps-od spogladania na niektore fotki nie moge w nocy spac hahhhahah,pozdrawiam p.s.@tester czy orientujesz sie ile ml takiego roztworu lac do akwa 96L+45sump ,bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie Cytuj bez morskiego akwa tez mozna zyc, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
event Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 po pierwsze musisz wiedzieć ile masz potasu w akwarium,bo możesz przedobrzyć . Potas powinien być dodawany jak najbardziej tyle że powiedz ile masz a ja ci powiem ile go dozować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralfik Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 niektore moga byc poprawiane w PICASA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 http://pomoce.akwahobby.com/kalk_chem_K2SO4.php powinno pomóc. Czyli w twoim przypadku na 140l wody w obiegu bo zrobieniu 500ml roztworu ze 100g K2SO4 po podaniu 1ml tego roztworu poziom K w akwa podniesie się o 0.641mg/l Pozdrawiam Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lipa Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 Witam, Opis rozpuszczalności... http://www.akwanawozy.com.pl/towar/9/k2so4-50-gram.html Tu jest kalkulator co uzyskasz po wlaniu ileś tam czegoś do zbiornika w ileś tam objętości. http://www.theaquatools.com/fertilization-calculator Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.p Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 @Morswin,@Lipa ,dzieki serdeczne za pomoc,pozdrawiam Cytuj bez morskiego akwa tez mozna zyc, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach