golob1210 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Witam, musze dołożyc swietlówke do mojej solniczki. Dotychczas działałem na 8500K 15W x2 ale że nie dawało to dobrych efektów myślałem o zmianie jednej 8500K na jedną z poniższych Mam mały problem z wyborem odpowiedniej Musi być T8 gdyż nie mam statecznika do T5 i tak do wyboru mam Narva Oceanic Blue T8 15W Sylvania AquaStar T8 15W Diversa Opti Blue 15W Cytuj Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue, Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35, Jebao RW4 + JVP 110 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Poszukaj tl03 Phillipsa, będziesz mile zaskoczony... Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golob1210 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 dużo czytałem, o tym phillipsie ale w okolicy mogę dostać tylko te 3 :/ a zakupy z przesyłką daruje sobie Cytuj Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue, Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35, Jebao RW4 + JVP 110 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Miałem dwie pierwsze. Nie polecam. Pierwsza z nich niby aktynika ale światlo nijakie i słabe. Druga - ma bodajże 10000 K i dużo widma czerwonego , lubią pod nią rosnąć glony. Trzeciej nie znam. Tomasz dobrze Ci radzi. Superaktyniczna Philips TL/03 jest super. Przepięknie wybarwia koralowce. Teraz nazywa się Philips "Aqua Coral- 15W/03" Ja nigdy nie kupuję tego co mają w pobliżu, tylko to co jest dobre a za czymś dobrym nieraz trzeba pochodzic. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golob1210 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 problem w tym ze obeszłem sklepy w Zabrzu, Gliwicach, Tarnowskich Górach i Rudzie śląskiej a byly tylko te 3 :/ Wiec chyba nic innego mi nie pozostaje jak allegro Cytuj Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue, Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35, Jebao RW4 + JVP 110 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Raczej nie Allegro. Polecam sklepy ze specjalistycznym oświetleniem akwarystycznym. Z wiadomych względow nie napiszę Ci tutaj o które sklepy chodzi. Poczekaj na PW. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Szukaj jej nie w akwarystycznych tylko w hurtowni z oświetleniem. Jak nie mają to Ci sprowadzą. Przynajmniej będziesz miał pewność że z hurtowni w całości odbierzesz. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 Mam T8-15W Hagen Marine-Glo jak byś chciał, mało świecona. Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach