boogiee Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 http://www.sklep.aquamedic.pl/przelot-przez-szklo-am-tv.html ktoś miał jakieś problemy kiedyś z nimi? i czy do przelotów moge bezpośrednio dokleić końcówke na wąż elastyczny? http://www.sklep.aquamedic.pl/koncowka-na-waz-elastyczny.html czy musi być kawałek rurki ?? Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
event Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 możesz śmiało wkleić tą końcówkę bez rurki przeloty są z abs-u i końcówka też więc nie będzie problemu ze sklejeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 z góry do przelotu i tak będzie mi rurka potrzebna. będe potrzebował durso czy będzie się to dało wyregulować bez ? mam komin zewnętrzny dwa otwory 45 mm pod śrubunki 32 mm, ze śrubunka od razu przechodzi na wąż igielitowy. Planowałem jeden przelot od góry zaopatrszyć w sitko a drugi w rurke. oczywiście zawór do regulacji przepływu na rurce igielitowej. Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 Też mam komin zewnętrzny i też śrubunki 32mm. U mnie nie ma durso tylko nawiercony kawałek rurki na spływie, rewizja 2mm poniżej grzebienia , lekko się przelewa przez nią. W sumie cisza , jak makiem zasiał Oczywiście na spływie mam zawór do regulacji , tak samo jak na powrocie. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 na powrocie? wytłumacz prosze Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 Na powrocie tzn. na pompie obiegowej. Właściwie jest cały czas otwarty na max, ale np. przy podmiance zakręcam go , bo wyłączam pompę i nie chcę by woda wracała do sumpa. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 ok rozumiem. Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach