Skocz do zawartości
Siwus9222

Ogólnie pare pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich już dawno chciałem napisać tutaj posta lecz bałem sie waszej krytyki . Na poczatku jakiś rok temu tak przyciąglo mnie tu jak startowałem z moja pierwszą solą brak kasy był jednym z najważniejszych rzeczy która skłoniła mnie do likwidacji baniaka . Poczatkowo bałem się napisać tutaj , gdy oglądalem wasze solniczki dech zapierał mi piersi . Po pewnym czasie czytając coraz więcej i przeglądając forum sadze ze nie taki diabeł straszny jak go malują i można poprosić was o pomoc.

A wiec teraz mam dylemat morszczyzna znów do mnie wraca zaniedługo wpadnie mi okolo 600 zl i chciałbym postawić baniak teraz tutaj parę możliwości

1.Cube 30x30x30 panel bez odpienka lub z panelu splyw do sampa i tam odpeiniek

2.Akwa 25L splyw do sampa i tam wszystkie graty

3.Akwa 80l panel i samp odpieniek [czym wiecej wody w obiegu tym lepiej] tutaj wszystkiego nie dam rady na raz zrobić kupie czesc i bede czekał na reszte

A teraz co posiadam

Sól

Biostar flotor

Pompy do 30l Aqua szut i atman

Baniak 25l

Grzalki

Oświetlenie

7Kg LR

Solimetr

WIem że baniak czym wiekszy tym lepszy lecz fundusze mi nie pozwalają Lecz w czerwcu juz koncze szkole i będę mógł sobie na co więcej pozwolić wiec proszę was morszczaki o pomoc.

Pozdrawiam Przemek.

Pompy do 30l Aqua szut i atman

Baniak 25l

Grzalki

Oświetlenie

7Kg LR

Solimetr

WIem że baniak czym wiekszy tym lepszy lecz fundusze mi nie pozwalaja Lecz w czerwcu juz koncze szkole i bde mog sobie na co wiecej pozwolic wiec prosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kojaczek5

a to 7 kg LR to w czym masz? bo jakoś nie zrozumiałam

na twoim miejscu to by się zabrała za 30l z filtrem kaskadowym :) i by jeszcze na jakieś zwierzaki starczyło :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to 7 kg LR to w czym masz? bo jakoś nie zrozumiałam

na twoim miejscu to by się zabrała za 30l z filtrem kaskadowym :) i by jeszcze na jakieś zwierzaki starczyło :p

Mam kumpla co ma baniak caly czas na chodzie i u niego jest czeka na mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli rozwazasz 80L jako najwieksze to jest najlepszy wybor. Zakladaj baniaczek 80L. Na razie tylko skala i solanka i pompki do cyrkulacji.. Do czerwca Ci dojrzeje bez odpieniacza bo i tak nie bedzie potrzebny bo nie bedzie ryb. W tym czasie zrobisz ze dwie podmianki i bedzie gitara. A jak skonczysz szkole to bedziesz mial dojrzaly zbiorniczek.

To oczywiscie zadziala tylko jak nie wlozysz zycia do akwa...

Pozdro

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli rozwazasz 80L jako najwieksze to jest najlepszy wybor. Zakladaj baniaczek 80L. Na razie tylko skala i solanka i pompki do cyrkulacji.. Do czerwca Ci dojrzeje bez odpieniacza bo i tak nie bedzie potrzebny bo nie bedzie ryb. W tym czasie zrobisz ze dwie podmianki i bedzie gitara. A jak skonczysz szkole to bedziesz mial dojrzaly zbiorniczek.

To oczywiscie zadziala tylko jak nie wlozysz zycia do akwa...

Pozdro

Do 80 wleci panel z panelu splyw do sampa czym wiecej wody w obiegu tym lepiej przy dojzewaniu 10h na dobe swiecic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.