Siwus9222 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Witam wszystkich już dawno chciałem napisać tutaj posta lecz bałem sie waszej krytyki . Na poczatku jakiś rok temu tak przyciąglo mnie tu jak startowałem z moja pierwszą solą brak kasy był jednym z najważniejszych rzeczy która skłoniła mnie do likwidacji baniaka . Poczatkowo bałem się napisać tutaj , gdy oglądalem wasze solniczki dech zapierał mi piersi . Po pewnym czasie czytając coraz więcej i przeglądając forum sadze ze nie taki diabeł straszny jak go malują i można poprosić was o pomoc. A wiec teraz mam dylemat morszczyzna znów do mnie wraca zaniedługo wpadnie mi okolo 600 zl i chciałbym postawić baniak teraz tutaj parę możliwości 1.Cube 30x30x30 panel bez odpienka lub z panelu splyw do sampa i tam odpeiniek 2.Akwa 25L splyw do sampa i tam wszystkie graty 3.Akwa 80l panel i samp odpieniek [czym wiecej wody w obiegu tym lepiej] tutaj wszystkiego nie dam rady na raz zrobić kupie czesc i bede czekał na reszte A teraz co posiadam Sól Biostar flotor Pompy do 30l Aqua szut i atman Baniak 25l Grzalki Oświetlenie 7Kg LR Solimetr WIem że baniak czym wiekszy tym lepszy lecz fundusze mi nie pozwalają Lecz w czerwcu juz koncze szkole i będę mógł sobie na co więcej pozwolić wiec proszę was morszczaki o pomoc. Pozdrawiam Przemek. Pompy do 30l Aqua szut i atman Baniak 25l Grzalki Oświetlenie 7Kg LR Solimetr WIem że baniak czym wiekszy tym lepszy lecz fundusze mi nie pozwalaja Lecz w czerwcu juz koncze szkole i bde mog sobie na co wiecej pozwolic wiec prosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kojaczek5 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 a to 7 kg LR to w czym masz? bo jakoś nie zrozumiałam na twoim miejscu to by się zabrała za 30l z filtrem kaskadowym i by jeszcze na jakieś zwierzaki starczyło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwus9222 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 a to 7 kg LR to w czym masz? bo jakoś nie zrozumiałam na twoim miejscu to by się zabrała za 30l z filtrem kaskadowym i by jeszcze na jakieś zwierzaki starczyło Mam kumpla co ma baniak caly czas na chodzie i u niego jest czeka na mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 jesli rozwazasz 80L jako najwieksze to jest najlepszy wybor. Zakladaj baniaczek 80L. Na razie tylko skala i solanka i pompki do cyrkulacji.. Do czerwca Ci dojrzeje bez odpieniacza bo i tak nie bedzie potrzebny bo nie bedzie ryb. W tym czasie zrobisz ze dwie podmianki i bedzie gitara. A jak skonczysz szkole to bedziesz mial dojrzaly zbiorniczek. To oczywiscie zadziala tylko jak nie wlozysz zycia do akwa... Pozdro Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwus9222 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 jesli rozwazasz 80L jako najwieksze to jest najlepszy wybor. Zakladaj baniaczek 80L. Na razie tylko skala i solanka i pompki do cyrkulacji.. Do czerwca Ci dojrzeje bez odpieniacza bo i tak nie bedzie potrzebny bo nie bedzie ryb. W tym czasie zrobisz ze dwie podmianki i bedzie gitara. A jak skonczysz szkole to bedziesz mial dojrzaly zbiorniczek. To oczywiscie zadziala tylko jak nie wlozysz zycia do akwa... Pozdro Do 80 wleci panel z panelu splyw do sampa czym wiecej wody w obiegu tym lepiej przy dojzewaniu 10h na dobe swiecic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 wystarczy kilka godzin. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach