Skocz do zawartości
romanorks

prośba o opinie: odpieniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar zakładac baniak 200l i mam maly dylemat co do odpieniacza. zastanawiam sie nad turboflotor blue1000 lub hydor slimskim. bede bardzo wdzieczny za pomoc bardziej doswiadczonych i byc może używających tego typu odpieniaczy.Z góry dziekuje i pozdrawiam.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam turboflotor blue i powiem ci że z wielkimi bólami nadaje się do 200l u mnie jest w mniejszym i uważam że jest słaby jeśli mógł bym ci polecić to deltec mce600

poszukaj sobie w tym dziale o turboflotor blue to znajdziesz opinie

baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używka mce600 w tej samej cenie co nówka B1000 - bez porównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Hej...nie znam cen i jakosci opieniaczy o ktorych jest wyzej mowa,ale 200 l pewnie jeszcze z sumpem to juz troche wody,przejrzyj moze cos tu http://www.marine-sources.at/abschaeumer odpieniacze te maja bardzo dobra opinie za oceanem no i sam mam cone ze stajni Marine Sources,jest naprawde bardzo dobry...Pozdrawiam...

Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, mam 240 bez sumpa. Tez kiedyś zastanawiałem się nad różnymi odpieniaczami ale wybrałem mce600. Polecam naprawdę niezły sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kapitan

Turboflotor Blue 1000 pieni tak samo jak mój stary boyu dt2524 a jest 2x droższy.

Jak dla mnie to oba do akwarium max 100l.

Za to w podobnych cenach jak nowy Truboflotor możesz sobie kupić taki odpieniacz jak pokazał Iceberg i on da radę w 200l spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.