prezydent Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Jaki jest dopuszczalny, najwyższy pomiar wody po RO+DI na TDS'sie? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pante Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Jaki jest dopuszczalny, najwyższy pomiar wody po RO+DI na TDS'sie? pozdrawiam Ja mam 01 i jest ok zależy od TDS ta sama woda na innym TDS ma 00 Cytuj 700 L // Diuna 10x54 // BK250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Wynik dopuszczalny to 0,00 chociaz podobno na gorszych tez niektorzy jada. pante - skalibruj TDS Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Jaki jest dopuszczalny, najwyższy pomiar wody po RO+DI na TDS'sie? pozdrawiam ja zmieniam filtry przy 3 Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Mam pytanie, by nie powielać wątków. Jak często zdaża się, że TDS jest rozkalibrowany (zaniża wynik). Od czasu instalacji RO/DI mam problem z dino. TDS pokazuje mi ciekawostkę, po RO 001, zaś po DI 000. Mam centralny system filtrowania wody domowej. Na wejściu do mieszkania mam filtr węglowy i liniowy 10um. Sama woda przed RO/DI ma wynik 160. W sumie nowa żywica wiele nie kosztuje ale po co zmnieniać jak jest dobra (zakładam , że TDS pokazuje mi prawdę). Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 TDS pokazuje mi ciekawostkę, po RO 001, zaś po DI 000. Gdzie tu ciekawostka? Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Ano ciekawostka polaga na tym, że niby woda ideał, a dino zmotoryzowane. Od czasu własnego filtra plaga nie ustępuje, wręcz jest na stałym poziomie. Jutro jak tylko będzie możliwośc to kupię płyny wzorcowe. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Piszesz o dino, a myślisz o okrzemkach. Pożycz od kogoś test i sprawdź wodę na krzemiany po DI i w solance na podmiany. Jeżeli jest zerowe, to RO/DI jest ok, za to trzeba zmienić sposób walki z plagą. Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 Test na Si mam, wykazuje 0. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 26 Lutego 2012 To wskazaniami TDSa bym się nie przejmował. Możesz dla pewności porównać z jakimś innym TDSem, ale nic nie wskazuje na złe działanie. Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach