Skocz do zawartości
maro76

lampa led

Rekomendowane odpowiedzi

można powiedzieć ze dlatego ze wszyscy je stosują :) hehe ale prawda jest taka ze te nowe Royal blue fajnie świeca , a ich połączenie z tym binem białych jakoś nigdy mi nie dawało od cieniów fioletu :)

ale może paść pytanie dlaczego np nie xpg ?? są mocniejsze , ja akurat stosuję drivery na 1A max i dla tego nie ma dla mnie róznicy czy jest xpg czy xpe , oczywiście jak ktoś u mnie zamawial panele to wiedział dokładnie co na nich było

:)

a.jpg

jest: 30x30x30 opti ,lampka diy cree 20W ,koralia nano ,refugium na aquaclear ,dolewka diy

bedzie dodatkowo: skimmer hob na maxi jet , dozownik diy , komputerek diy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubusikk to lubię :) na dwa dni spekulacji w końcu jedna poparta czymś wypowiedz :) szkoda, ze nie dostałem takiej od nikogo dwa miesiące temu jak sam wypytywalem o budowę lampy i nie potrafiłem dobrać elektroniki. Moze dla jednych to proste ale dla mnie to czarna magia. Tak samo gdybym tu wrzucił kawałek swojego programu z maszyny to połowa by nie wiedziała jak to ugryźć...

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubusik no jest to jakaś droga, nie widzę tylko informacji czy one są na płytkach mcpcb ?

Też mam zamiar sam coś poskładać ale na zasilaczach stałoprądowych:) dlatego pytam o dobór LEDów :)

Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Tak samo gdybym tu wrzucił kawałek swojego programu z maszyny to połowa by nie wiedziała jak to ugryźć...

dawaj popatrzymy

akwarium 60x60x60 + 50l sump, odpieniacz DELTEK SC1350 lampa led 130W, biopellets

http://www.nano-reef...m=posts&q=32943

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawaj popatrzymy

mowisz i masz:

gallery_13116_2015_699578.jpg

gallery_13116_2015_3706143.jpg

no i skoro pierwsze sztuki wyszly na swiatlo dzienne a media opisaly co i jak wiec moge ujawnic to nad czym pracuje i odrobine sie pochwalic :) :

gallery_13116_2015_1634930.jpg

a jest to kawalek tego:

http://sport.tvp.pl/inne/imprezy/igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/aktualnosci/londyn-ujawnil-projekt-znicza-olimpijskiego/4655231

:whistle:

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubusikk chciałem dać plusa a wskoczył minus. Sory :realmad:

100x40x60h, Sunpower 6x39w, Vertex omega 130, 6045 + RW8,  Tunze 1073.020, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz i masz:

gallery_13116_2015_699578.jpg

gallery_13116_2015_3706143.jpg

no i skoro pierwsze sztuki wyszly na swiatlo dzienne a media opisaly co i jak wiec moge ujawnic to nad czym pracuje i odrobine sie pochwalic :) :

gallery_13116_2015_1634930.jpg

a jest to kawalek tego:

http://sport.tvp.pl/inne/imprezy/igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/aktualnosci/londyn-ujawnil-projekt-znicza-olimpijskiego/4655231

:whistle:

a ja wiem, a ja wiem...hi, hi

122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpadles :-)

a.jpg

jest: 30x30x30 opti ,lampka diy cree 20W ,koralia nano ,refugium na aquaclear ,dolewka diy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam sie za bardzo ale stawiam funta ze to program sinumerika serii D (moze 840?) Na stalowa deske klozetowa :D

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ..

a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, ze ekipa z uk orientuje sie w temacie :)

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich i chciałbym sie was poradzić czy ta lampa

http://allegro.pl/lampa-oprawa-led-132w-nowy-model-i2152657169.html nadała by sie do akwarium z koralami lps.Akwarium ma wymiwry 100x45x45.Czy ktoś z was używa tej lampy oraz czy możecie coś innego sprawdzonego polecić za niewielkie pieniądze.

Pozdrawiam maro76

od trzech miesięcy używam owych lampa nad swoim zbiorniczkiem (100x60x60) i nie mogę złego słowa powiedzieć. Wcześniej miałem dwie lampy starszego typu z 1W ledami i mam porównanie. Nowe są na pewno mocniejsze, lepiej wybarwiają korale i co najważniejsze koralom odpowiada światło generowane przez ledy. Ponad to moge powiedzieć że są ładniejsze i dużo cichsze od poprzedników.

Ja osobiście mogę śmiało polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CNCRob, masz jakis odpad? Chetnie bym przygarnal takiego znicza ;)

122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.