dziuso27 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Witam.moglibyscie mi polecic jaks babke do czyszczenia piachu...mam puelarissa..niestety mialo byc pieknie a jest koszmar..widocznie taki charakter.caly piach z akwa zebrany w jednym rogu akwa..co jakis czas rozgarniam a ona jak na zlosc przenosi od nowa..juz mam jej dosc i chce zastapic inna,ktora takich szkod nie wyrzadza..grzyby zasypane,zoasy zasypane...wszystko powoli sie kurczy i zanika..przeciez nie bede 24/dobe przy akwarium siedzial i rozkopywal... pozdrawiam Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Taka będzie dobra chyba: http://www.erodaj.pl...asku-i-w-piasku Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 hahahah ale się uśmiałem, a tak na poważnie ładna sztuka chętnie bym ja przygarną pod swój dach sry za offtop Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 no dzieki panowie...ale mi naprawde do smiechu nie jest...pod spodem krotki filmik z jej "zabaw"..chcielibyscie miec takie dno w akwa??? Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 no dzieki panowie...ale mi naprawde do smiechu nie jest...pod spodem krotki filmik z jej "zabaw"..chcielibyscie miec takie dno w akwa??? pocieszę cie mam ta babeczkę i tez zrobiła sobie w jednym miejscu górę piaskową, ale olałem to bo ona tam ma domek z tego co widziałem, może u ciebie po prostu robi okop wokół własnej nory Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 no nic innego nie odkryles niz ja..zrobila sobie domek,zbierajac caly piasek to uzupelnilem te gole miejsca 3 kg nowego..i co??okazalo sie ze i ten babce sie przydal..no przreciez nie bede non stop zwirku dosypywal!!!a bez zwirku-taka gola szyba to do bani wyglada.. Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 @dziuso27, ja mam taką samą babkę i ten sam problem z piaskiem. Też sobie przesypuje piasek z dna. Już się przyzwyczaiłem Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 aha..a ja sie juz pol roku przyzwyczaic nie moge..!jak macie duze dlugie akwarium to ujdzie..nie bedzie wam nosic z jednego konca w drugi..a moja kostka krotka wiec daleko do gniazda nie ma i zasuwa..musze ja na jakas spokojniejsza zmienic..sa takie??czy wszystkie taki balagan robia..nie chcialbym sie wogole pozbywac bo zwirek czysciutki ale... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Polecam : Valenciennea puellaris masz piasek czy żwirek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Polecam : Valenciennea puellaris no wlasnie te cholere mam..szukam innej..spokojniejszej... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 IMHO - signigobius biocellatus... mam dwie sztuki - piasek czysty - burzy piaskowej nie robia. Tylko ze smiertelnoscia gorzej, byl na forum watek - moje poki co wcinaja juz wszystko - mrozonki potrafia juz z tonii lapac wiec parka tfu tfu daje rade. No i do obserwacji pierwsza klasa Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Ja też mam jak to piszesz „taką cholerę’ i mimo że i mnie cholera nieraz na nią bierze to nigdy bym się jej nie pozbył. Jak jej rozgarniałem te górki to podpływała do szyby ,opierała się na tych swoich płetwach piersiowych i patrzyła się na mnie z wyrzutem czemu jej to robię. Jakby mówiła „popatrz masz taki piasek bialutki, przecież tego właśnie chciałeś” Wpadłem więc na pomysł. Jak spychaczowała na jednym końcu zbiornika to ja jej pomieszałem piach po drugiej stronie. Przestawała tam i przypływała tu aż się zmęczyła i dawała sobie spokój. Z czasem a właściwie z wiekiem intensywność prac ziemnych spada – widocznie kondycja już nie ta. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 kurcze godeusz...rozczulilem sie normalnie... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopik Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Witaj, ja posiadam od 6 miesięcy jedną sztukę Signigobius biocellatus w kostce. I bardzo dobrze spełnia swoje zadanie, a przy tym robi to w spokojny sposób i nie przewala piasku. Dodam, że piasek mam drobny. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach