Hoody Zgłoś Napisano 8 Marca 2012 Jak w temacie, ile wynosi min głębokość zanurzenia bo mi ledwo zakrywa połowę pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_natalia Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 to na pewno za mało lepiej dla pompy jak cała zanużona, lepsze chłodzenie Cytuj odpieniacz i dolwajka już jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 Podobno optymalnie pieni przy 15-20cm zanurzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 Podobno optymalnie pieni przy 15-20cm zanurzenia. Nie więcej niż 20 cm bo pompa nie ruszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 14 Marca 2012 poprawiłem hula aż miło tylko teraz w miejscu gdzie pompa wchodzi w wąż silikonowy, składa się jakby z dwóch części połączonych ze sobą chyba "na gorąco" i w miejscu łączenia leci delikatny strumien bąbelków. Przejmować się tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 15 Marca 2012 Nikt nie pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 Zgłoś Napisano 15 Marca 2012 Te pompy nie są szczelne na łączeniu, zapomnij o tym żadna wada Cytuj Ehhh... żeby wyglądało tak jak kosztuje. zawsze chciałem mieć takie coś, tylko po to, żeby dłubać wciąż.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 Mam kolejny problem (a może to nie problem) mianowicie na tym "kołnierzu" na którym wiesza się miernik przeplywu powietrza zbiera mi się woda. Mam podejrzenie że jest tam jakaś nieszczelność/pęknięcie. Na pewno nie jest to woda z kubka bo już tę opcje wyeliminowałem. Olać ten problem? mam też problem z wyregulowaniem tego odpieniacza. Mianowicie raz mi aż kipi mimo że wskaźnik przeplywu powietrza jest na 1000 a teraz np mam 2500 a piana ledwo dochodzi do dna kubka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 Hoody,te odpieniacze są czułe na tłuszcz,pewnie chwilkę przed tą sytuacja karmiłeś lub wkładałeś ręce do baniaka i dla tego piana nie dochodzi Ci wysoko ,po jakimś czasie wróci do normy,wiec nie skręcaj zaworu tylko bo Ci wywali kubkiem wszystko Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 a co z tym wyciekiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 może kubek krzywo założyłeś ? Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 kubek odpada, już pisałem. To wygląda jakby na nieszczelność na tym "kołnierzu". Nie wiem czy to olać czy coś działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 masz nieszczelność na białej uszczelce pomiędzy korpusem a kubkiem. Dobrze wciskaj kubek i popatrz pod kątem czy nie usiadł krzywo. Cytuj Ehhh... żeby wyglądało tak jak kosztuje. zawsze chciałem mieć takie coś, tylko po to, żeby dłubać wciąż.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 Nie mam tam nieszczelności. Wyeliminowałem tę opcję. Problem jest jakies 3cm niżej prawdopodobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PITER 1 Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 Spytaj na drugim forum smithpl ma taki sam odpieniek http://aqua-reef.pl/topic/4121-moj-nowy-potwor-nie-ma-miekkiej-gry/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 20 Marca 2012 Ok problem wyeliminowany nikt z nas nie miał racji. Woda która się tam zbierała wzięła się z innego źródła. Po prostu z "chlupotania" w sumpie. Co nie zmienia faktu że i tak poproszę chyba kogoś mądrzejszego o pomoc przy tym "bydlaku" w pewnym momencie doszedłem do poziomu NO3 między 5 a 10 (wg. Saliferta, sami wiecie jak to trudno ocenić), a tu nagle wczoraj NO3 (przed karmieniem 4 kostkami) wyniósł poniżej 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 Ehhh nadal nie mogę ustawić pienidła. Potencjometrem ustawiłem 2000L ilosc pobieranego powietrza, zawór 3/4 otwarty, poniżej filmik: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemezis Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 na filmiku widać że jest niżej poziom niż zalecany na odpieniaczu (ta naklejka) poziom wody w sumpie podnieś bo piana w odpienku nisko jest Cytuj LPS-ZOA http://nano-reef.pl/...894-nano-rafka/ <> http://reefcentral.c...d.php?t=1639117 Schuran Jetskim-100,Aqua Medic Nanoprop 5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 odkręć pompę na maxa a przykręć zaworem odpieniacza, Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 Nemezis Ta naklejka wskazuje maksymalny poziom wody. Optymalny jest ponoć między 12 a 16cm. Ja mam 18cm. marbecz spróbuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 Potencjometr na maxa rozkręcony, na zaworze bramowym zostawiłem małą szczelinę - brak reakcji (jest tak samo jak na filmie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 a powietrza ile zasysa,wirnik kiedy czyszczony? Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 odpieniacz mam od 8 marca(chodzi od 9-tego) zasysa 2000L powietrza, wirnik czysty, dziś sprawdzalem, ryby nie karmione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 sprawdź jeszcze zawór bramowy czy dobrze siedzi,jeśli zasysa 2000 powietrza to wydaje mi się że to nie jest wina odpieniacza tylko tłustej wody Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 Sprawdzę, jakim cudem woda ma być tłusta? a jeśli tak to jak ją "odtłuścić" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach