Skocz do zawartości
bober6662

Poczatek,i pierwsze pytania...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie jestem nowy w temacie morskiego akwarium i chciał bym sie dowiedziec po jakim czasie robic pierwsze testy wody,mój zbiornik mam zalany od tygodnia,mam do baniaczka wlane 20litrów wody z akwarium z sklepu reszta jest nowa wszystko przegryza sie z skała,od 3dni,parametry zasolenia sa ok sprawdzam codzien,ale mam pytanie zaraz po wsadzeniu żywej skały wylazło z niej kilka żyjątek np 2 ślimaki i kilka małych rozgwiazd,aha i dwa glony fioletowe wysuneły sie z dziurek z skały i było ok przez jeden dzien wczoraj wszystko znikneło glony sie schowały ślimaki tak jakby zamarły nic sie nie rusza i czy to normalne?jak sie naucze to wkleje zdjecia tych glonów i ślimaka no i całej reszty..pzdr

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie jestem nowy w temacie morskiego akwarium i chciał bym sie dowiedziec po jakim czasie robic pierwsze testy wody,mój zbiornik mam zalany od tygodnia,mam do baniaczka wlane 20litrów wody z akwarium z sklepu reszta jest nowa wszystko przegryza sie z skała,od 3dni,parametry zasolenia sa ok sprawdzam codzien,ale mam pytanie zaraz po wsadzeniu żywej skały wylazło z niej kilka żyjątek np 2 ślimaki i kilka małych rozgwiazd,aha i dwa glony fioletowe wysuneły sie z dziurek z skały i było ok przez jeden dzien wczoraj wszystko znikneło glony sie schowały ślimaki tak jakby zamarły nic sie nie rusza i czy to normalne?jak sie naucze to wkleje zdjecia tych glonów i ślimaka no i całej reszty..pzdr

Kolego masz tam w miliczu gościa z doświadczeniem ma 3tys litrów wody. i zawsze chętny z pomocą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moje pocZątki i ten dziwny mały koleszka co był i sie schował...co to?

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiem wiem o tym panu co ma to akwarium, ale jak narazie nie mam z nim kontaktu bo od jakiegos czasu nie mieszkam w miliczu ...ale napewno sie kiedys tam wybiore do niego

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie chodzi o to żeby oczyscic wszystko nie potrzebne na początku...dzieki za podpowiedz...a co sadzisz o skałach za mało co?mam w planie dodac jeszcze z 3kg żeby wyżej było

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie dodatkowe 3kg nie zaszkodza. chodzi jednak o to zeby je "z glowa" ustawic.

uzupelnij profil oraz dodaj opis akwarium bo nie wiadomo nawet jaki litraz

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.