kosiarek84 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 A nie lepiej zamiast kombinować kupić pompę pod odpieniacz od sebastka? Najmocniejsza chyba 700 złotych. Sam bym kupił jakbym nie znalazł tanio bloku do mojego rd1500 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Ja tak miałem siadł mi blok w RD 2000 i kupiłem od Sebastka i jest ok Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 A nie lepiej zamiast kombinować kupić pompę pod odpieniacz od sebastka? Najmocniejsza chyba 700 złotych. Sam bym kupił jakbym nie znalazł tanio bloku do mojego rd1500 Pozdrawiam Pompy od Sebastka nie miałem , nie wiem jak jest robiona jaki posiada wirnik , jaki jest pobór prądu itd.... Najważniejszym elementem w pompie oczywiście poza wirnikiem jest zwężka , a wszystkie które widziałem i miałem do czynienia nawet do stóp nie sięgają AM uwierzcie wiem co mówię. Niemal każda ma ten sam problem zatyka się otwór poboru powietrza co skutkuje tym ,że podnosi się poziom wody w pienidle a co jest później wszyscy wiedzą , pienidło przelewa. Przy zwężce AM ten problem nie istnieje , i uczciwie powiem że nie wiem dlaczego ? Cały system czyszczę raz w miesiącu tak dla własnego widzi mi się Cytuj 160x90x60 , sump 390L , RedSkim 300 , żywej 30 kg , Diuna T5 8x80W , Iks , calciumreaktor AM 1000 , http://dameb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 A możesz dać namiary gdzie można zobaczyć kupić ww zwezke Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Ktoś prowadzi w Polsce sprzedaż tej zwezki Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 Zwężka jest firmy AquaMedic dostępna u nich w sklepie Cytuj 160x90x60 , sump 390L , RedSkim 300 , żywej 30 kg , Diuna T5 8x80W , Iks , calciumreaktor AM 1000 , http://dameb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 Z kronikarskiego obowiązku Pompa AquaMedic odmówiła posłuszeństwa po 4 latach przetarł się stojan i zrobiło się zwarcie. W zasadzie nie zastanawiałem się ani chwili wybór był oczywisty tylko pompa AM. Pojechałem zobaczyłem i kupiłem najnowszą pompę AM 24V z nowym modelem wirnika. Pompa zawodowała wczoraj jednak nie miałem właściwiej zwężki więc rozczarowanie było straszne , dzisiaj z rana pojechałem do AM dostałem zwężkę i znowu wrócił usmiech na mojej twarzy pompa cichutka no i jakość piany palce lizać jednak za miesiąc lub dwa powiem czy jest naprawdę coś warta Cytuj 160x90x60 , sump 390L , RedSkim 300 , żywej 30 kg , Diuna T5 8x80W , Iks , calciumreaktor AM 1000 , http://dameb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 23 Marca 2018 czyli akwarium działa? no to z kronikarskiego obowiązku chociaż jedno nowe zdjęcie powinno się pojawić w wątku Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach