Skocz do zawartości
Crejzole

Pienidło - proszę o pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

planuje kupić pienidło do baniaka 100l który mam nadzieje, niedługo powstanie. Solniczka początkującego morszczaka jak to mówią. szukam pienidła, które w przyszłości mógłbym przenieść do większego baniaka, max 200litrów. nie mam sumpa ani komina, więc zastanawiam się nad opcjami odpieniacza zewnętrznego zawieszanego na szybie (Skimz Monzter SH2) bądź rozwiązania polegającego na wsadzeniu do bańki samej pompy (Aqua Medic Turboflotor 1000).

Proszę o opinie odnośnie obu tych pienidełek, ewentualnie propozycje czegoś podobnego.

112l, 15kg LR, 9kg LS, 4x24W t5 sloneczka, JVP 101, Turboflotor Blue 1000.

Poki co na miekko :) Amphiprion ocellaris, Chrysiptera cyanea, Amblyglyphidon auresus, Pictichromis poryphera, Calcinus elegans, Archaster angulatus, Nassariusy oraz Turbo-sy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aqua Medic Turboflotor 1000 znajomy ma ja miałem i nie narzekamy :), on ma chyba w 300l czy jakoś tak a ja miałem w 250l .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taka opcja:

http://erybka.pl/product-pol-1753-Hydor-Slim-Skim-250-65.html

Jest wewnętrzny, ale wygląda bardzo przyzwoicie - przypomina komin. Ja mam wersję 135 i jest bardzo kulturalny :)

4860_6981.png

Jelenia Bay - zlikwidowane 08.02.2013

Jelenia Bay vol.2

90x50x45 OW

Sump 65x32x37 80L

Odpieniacz Reef Octopus 1000int

Cyrkulacja: Tunze 6025+Tunze 6015 oraz Tuzne Nano Wavebox

światło: Lampa LED CREE DIY 72W (CW/RB) + 2x39W T5 LED 196W

Obieg: Tunze Silence 1073.020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aqua Medic Turboflotor 1000 do takiego litrażu. Jeżeli potem będziesz miał do 200l w obiegu to się nada ja mam prawie 300l i jest za mały :(, dlatego właśnie zmieniam na większy :) pewnie tego będę sprzedawał po świętach jak byś był zainteresowany

Pozdrawiam 

mm 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.