Skocz do zawartości
Szymon

Ośmiornica!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim. Mam poważny problem - w zbiorniku, którym się opiekuję "wyrosły ze skały" dwie ośmiornice, wielkość ok 10cm, barwa bladoróżowa. Są dosyć płochliwe, reagują na rumor w zbiorniku - czyszczenie szyb itp oraz na karmienie. Zdjęć jeszcze nie zrobiłem. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Co z tymi zwierzakami można zrobić - przecież to drapieżniki (ubywa ślimaków). Czy można je jakoś złowić?

Pozdrawiam

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w00t.gif Czyzby jaja przetrwaly podroz skaly ???

Foty foty chcemy foty

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można je odłowić :) Bardzo fajne zwierzaki,myślałem o nich aby je wprowadzić do zbiornika bez ryb, lecz nie miałem opcji na zakup ich :) zrób fotki i zidentyfikujemy te octopusiki :D

4715_4728.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można je odłowić :) Bardzo fajne zwierzaki,myślałem o nich aby je wprowadzić do zbiornika bez ryb, lecz nie miałem opcji na zakup ich :) zrób fotki i zidentyfikujemy te octopusiki :D

W e-rybce w wawie jest jedna.

Zaje fajna tyle że wyleżć ze szkla może jeśli niejest szczelnie przykryte.

MÓJ KAWAŁEK OCEANU:

KoTm lutego 2013

trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim

Blekitna-glebia 1500 w obiegu

gallery_14359_2078_47879.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej wszystkim. Mam poważny problem - w zbiorniku, którym się opiekuję "wyrosły ze skały" dwie ośmiornice, wielkość ok 10cm, barwa bladoróżowa. Są dosyć płochliwe, reagują na rumor w zbiorniku - czyszczenie szyb itp oraz na karmienie. Zdjęć jeszcze nie zrobiłem. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Co z tymi zwierzakami można zrobić - przecież to drapieżniki (ubywa ślimaków). Czy można je jakoś złowić?

Pozdrawiam

Sprubuj z pułąpką na ryby powinno zadziałać-na przynęte kawałek padliny,może być łosoś.

Wyłap dopuki jeszcze za ryby się nie zabiorały.

MÓJ KAWAŁEK OCEANU:

KoTm lutego 2013

trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim

Blekitna-glebia 1500 w obiegu

gallery_14359_2078_47879.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ośmiornice fajne są, myślałem ostania nad jakąś ale oczywiście nie do mojego litrażu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kapitan

W naszym lokalnym sklepie akwarystycznym ośmiornica przewiduje wyniki meczów :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw rozpoznaj co to za gatunek dzikusa, niekture sa silnie jadowite.

700 L // Diuna 10x54 // BK250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poka poka poka zwierza !

Kiedyś myślałem nad taką kostką, taka brama ze skały, w środky gliniany dzban no i ośmiornica właśnie.

90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

my tu tez mamy ośmiornice. najlepsze sa smazone w oliwie z czosnkiem i cebulka, z papryka i bialym pieczywkiem.. mniam B)

Pozdrawiam, Piotr

"Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie Łódzka ośmiornica.

Jakbym miał jeszcze raz zakładać morszczyzne to chyba zdecydowałbym się na dwa, trzy mniejsze zbiorniki takie jedno gatunkowe. Koniki, ośmiornica, skrzydlica...

90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z chęcią przyjmę każdą ilość :) poświęcę jedną rafkę na te potworki :D

Tak że gdybyś się ich pozbywał to też proszę o rezerwację :)

4715_4728.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robicie mi smaka chłopaki :) u mnie w sklepie próbują sprzedać jedna od kilku tygodni i nie mogą a ja mam puste 40 litrów akwarium :) ciekawe jakby podlaczyć je w obieg...

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.