refish Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 Hej zmagam się z problemem wyskakiwania z akwarium ryb takich jak błazęki a dzisiaj rano doktorek .Zależy mi na estetyce mam otwarty zbiornik lampa na lince i teraz nie wiem czy zrobić przykrycie ze szkła czy z plexi może korona , dzisiaj musze zadzialać może macie jakieś inne pomysly ? to dajcie znać pozdrawiam i dziękuje Robert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 jesli dasz plexi lub szybe to bedziesz mial problem z temperatura , zrob sobie ladna korone z pcv , oklej pod kolor szafki i bedzisz mial spokoj , pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 Podobno nocne swiatlo zapobiega wyskakiwaniu, gdyz ryby lepiej lapia orienracje, ale ile w tym prawdy??? gdzies byl watek. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 Podobno nocne swiatlo zapobiega wyskakiwaniu, gdyz ryby lepiej lapia orienracje, ale ile w tym prawdy??? gdzies byl watek. Rozpocząłem kiedyś ten wątek, założyłem nocne i mam spokój, nie tylko z wyskakiwaniem ale i z agresją nocnych drapieżników. Gdy buszuje krewetka boksująca lub homar rafowy to drobnica widzi że są inne drogi ucieczki, a nie tylko góra i jest spokój. Polecam i pozdrawiam. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 wlaśnie tylko w nocy wyskakują rano jak wychodzilem do pracy o 6 to już blazen byl suchy i tak skończyly 3 sztuki a dziś doktorek , to teraz zostawie na noc 2 *24 blue, nie za mocne będzie jak na nocne ? a i korone zrobie bo akurat mam troche pcv tylko jaką zrobić wysoką 30 cm starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach