Lucjan11 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Witam Miesiąc temu przeprowadziłem się do nowego RM, bo w starym miałem problem z tłem. Mija już miesiąc, a mój odpieniacz ani razu nie pienił(nie było piany). Co mam robić??? Ewidentnie widać, że odpieniacz działa, ale dlaczego nie pieni??? Co dziwne z parametrami nie ma problemu. Poczekać, czy rozglądać się za nowym??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Czekaj i nic nie rób, sprawdzaj parametry i rób podmiany jak robiłeś. Nic na siłę. Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Nic na siłę. Ja nic na siłę nie robię, ale nie chcę by było za późno. Wolę wcześniej zareagować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 czy ktoś jeszcze ma jakąś inną opinię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Nie chciało mi się pisać wcześniej, teraz też nie bardzo. A wiec: mowisz ze odpieniacz działa tzn ze widzisz w dziurze kubka ze bąbelki są. Skrecajac, odkrecajac regulacje powietrza widzisz zmiane w pryskaniu doslownie bąbelkow? Jesli nie to rurka powietrza gdzies jest rozłączona. Druga sprawa to poziom wody w komorze pierwszej zeby byl "dolany" tuz pod rynne/grzebień. Jesli i rurka powietrza jest ok i poziom wody i regulacja powietrza dziala, to nie bardzo ma co moze odpieniacz pienić. A jak jest to nam tu napisz. Pozdro Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 luft okazało się, że dopływ powietrza był za mały, jak trochę odkręciłem to od razu zaczał delikatnie pienić wielkie dzięki za pomoc i cenną radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 To ten odpieniacz w ogóle pieni... Amazing... Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach